Siden Lars Bo Lomholt i forklædning som politimand i februar bortførte hunden Thor fra et dyreinternat har han været kendt landet over for sin aktion. Arkivfoto: Morten Timm

Siden Lars Bo Lomholt i forklædning som politimand i februar bortførte hunden Thor fra et dyreinternat har han været kendt landet over for sin aktion. Arkivfoto: Morten Timm

Betjenten der bortførte schæferhunden Thor må lukke sin cykelforretning

Politibetjenten fra Hørsholm Lars Bo Lomholt, der blev landskendt for at bortføre hunden Thor, har måttet lukke sin forretning Rungsted Cykler. Men han fortsætter sin kamp mod hundeloven og for et bedre dyrevelfærd

Af
Morten Timm

Morten Timm

"Det løb ikke ganske enkelt ikke rundt, og så har min bank været urimelig".
Så enkelt udtrykker Lars Bo Lomholt baggrunden for, at han nu har drejet nøglen og lukket sin forretning Rungsted Cykler efter seks år som cykelhandler og deltidsansat politibetjent.
Butikslukningen kommer kun få måneder efter han blev idømt 60 dages betinget fængsel i den omstridte sag, hvor han bortførte den aflivstruede schæferhund Thor fra et dyreinternat. Til at gennemføre handlingen misbrugte han sin stilling som politiassistent ved at møde op på dyreinternatet i politiuniform og med en 'brugstjålet' patruljebil.

Opgiver ikke kampen

Aktionen, der reddede hunden fra aflivning, gjorde med et slag Lars Bo Lomholt landskendt og fik sat stor fokus på hundeloven.
Men sagen hjalp ikke Lars Bo Lomholts cykelforretning, ligesom han straks blev suspenderet fra sit politijob, hvor han nu også er indstillet til afskedigelse.
"Det er da ærgerligt at måtte lukke, men nu vil jeg holde lidt ferie," siger Lars Bo Lomholt efter et turbulent forløb, hvor begge hans indtægter er væk. Det får dog ikke hundebortføreren til at opgive.
"Bare rolig, jeg bliver ikke sat på gaden. I suspenderingsperioden får jeg totredjedel af min politiløn, så jeg kan lige holde skindet på næsten. Desuden har jeg et par jobmuligheder på hånden, og endelig har jeg slet ikke tænkt mig at opgive kampen mod hundeloven og kampen for bedre dyrevelfærd," fastslår Lars Bo Lomholt.

Lars Bo Lomholt, Hørsholm, kunne ikke få sin forretning Rungsted Cykler til at køre rundt. Derfor har han lukket biksen på Rungstedvej. Foto: Morten Timm

Lars Bo Lomholt, Hørsholm, kunne ikke få sin forretning Rungsted Cykler til at køre rundt. Derfor har han lukket biksen på Rungstedvej. Foto: Morten Timm

Ny lov gør ingen forskel

Den fremlagte revidering af hundeloven gør ifølge Lars Bo Lomholt ingen forskel, og han kalder det ren symbolpolitik, at regeringen vil ændre loven.
"Det er tale om en minimal ændring, og der er ikke udsigt til større retsikkerhed for hundeejerne. Det vil stadig være politiet, som er den udøvende og dømmende magt i sager om hundebid, og det bliver ikke muligt for hundeejerne at få afprøvet sagen ved en domstol. Så det er lovændring uden effekt," mener han.
Samtidig er han kritisk overfor alle de hunderacer, som bliver listet op hos politiet som potentielle kamphunde.
"Der er statistik på, at tre hunderacer står for 80 procent af alle registrerede bid. Det er schæfer, rottweiler og gravhunde. Derudover skeles der heller ikke til under hvilke omstændigheder en hund er blevet bidt," oplyser Lars Bo Lomholt videre.

Lukket og slukket efter seks år med cykelforretning i Rungsted.

Lukket og slukket efter seks år med cykelforretning i Rungsted.

Folk vil bryde loven

Han har endnu ikke besluttet under hvilken form, han vil fortsætte sin kamp for bedre dyrevelfærd. Det kan være i en forening, men han mærker en stor opbakning fra helt almindelige mennesker over hele landet.
"Jeg har fået over 100 henvendelser fra folk, der gerne vil hente en aflivstruet hund på et internat. Altså hvis helt almindelige borgere har tænkt sig at lave en kriminel handling, så er der noget helt galt med loven. Det bør politikerne tænke over," understreger han.
Lars Bo Lomholt ankede straks sin Byretsdom til Landsretten og her indledes ankesagen den 20. december.
Bliv ven med Lokalavisen.dk på Facebook, og få vores tophistorier på din væg - KLIK HER

null

Publiceret 27 September 2013 13:11