Handels- og europaminister Nick Hækkerup (S) var fredag formiddag på besøg i Selmersbo Aktivitetscenter og for at støtte den lokale spidskandidat Pernille Schnoor, der står til venstre for ministeren. Foto: Morten Timm

Handels- og europaminister Nick Hækkerup (S) var fredag formiddag på besøg i Selmersbo Aktivitetscenter og for at støtte den lokale spidskandidat Pernille Schnoor, der står til venstre for ministeren. Foto: Morten Timm

Nick Hækkerup:

For dyrt at bygge nyt udrejsecenter

S-ministeren besøgte Hørsholm for at hjælpe sine partifæller i valgkampeen. Og der er klar opbakning til sin ministerkollega Morten Bødskov i den aktuelle og meget varme sag om udrejsecenter på Sjælsmark Kaserne

Af
Morten Timm

Morten Timm

Ikke overraskende var der fuld opbakning til Justitsminister Morten Bødskov i spørgsmålet om udrejsecenter, da handels- og europaminister Nick Hækkerup fredag formiddag tilsluttede sig Socialdemokraternes spidskandidat Pernille Schnoors lokale valgkamp i Hørsholm.
Det skete ved et møde på Selmersbo Aktivitetscenter. Overfor en lille sluttet kreds fik Hækkerup spørgsmålet om sin holdning til at etablere udrejsecenter på den nedlagte kaserne i Hørsholm.
"Det er den altid tilbagevendende problematik om, at vi gerne vil have bygget en skole eller en ny dagsinstitution. Det skal bare ikke ligge lige, hvor vi bor. Det mener jeg også er problemet i en nøddeskal omkring et udrejsecenter på Sjælsmark Kaserne," siger Nick Hækkerup, der sad som forsvarsminister under sagens beslutningsproces.

Landspolitisk beslutning

Han finder ikke et alternativet om at bygge et helt nyt center i en af de kommuner, som gerne vil modtage de afviste flygtninge, fordi det ganske enkelt bliver kolossalt dyrt.
"Vores kaserne er jo indrettet til, at der bor mennesker, og har faciliteter såsom køkken, så der kan laves mad. Jeg forstår da godt, at det er ikke muntert, men det er altså en landspolitisk beslutning, hvor jeg grundlæggende er enig med morten Bødskov i, at det er godt, at lade de afviste asylansøgere bo et andet sted end fx flygtningefamilier med børn," forklarer Nick Hækkerup.

Gå i dialog, Slotved

Den lokale spidskandidat for Socialdemokraterne, Pernille Schnoor, tilføjede i øvrigt, at justitsministeren overfor hende har understreget, at hverken Konservative eller Venstre har noget at komme efter, ligesom Morten Bødskov har afvist, at der er sket procesfejl.
"Hvis alle har samme holdning som borgmester Morten Slotved, så ville der jo ikke være nogen steder for flygtninge i Danmark. Det er ikke kommunal beslutning at afgøre om vi skal have et udrejsecenter, og jeg håber nu, at Slotved vil gå i dialog, så vi i Hørsholm får det bedste ud af det," siger Pernille Schnoor.

Publiceret 08 November 2013 12:30