Pas på:

Serbisk tyvebande blokerer din billås for øjnene af dig

Når du parkerer din bil og trykker på låseknappen i nøglen, tror du naturligvis, at elektronikken låser dine bildøre. Men det sker ikke altid. En serbisk tyvebande har specialiseret sig i at blokere det elektriske signal, når folk parkerer ved indkøbscentre og byggemarkeder i og omkring København.
”Ved brug af jamming-udstyr har gruppen forhindret bilister i at låse deres biler, hvorefter disse er blevet tømt for værdier. Jammingen fungerer ved, at bilernes elektroniske låsesystem kortvarigt sættes ud af drift således, at centrallåsen ikke aktiveres, når folk forsøger at låse bilen,” siger vicepolitikommissær Thomas Dürr.
Torsdag blev der gennemført en aktion, hvor fire personer med tilknytning til gruppen blev anholdt. Efterforskningen ledte hen til en lejlighed på Nørrebro, hvor der blev fundet en del tyvekoster, som primært stammede fra biler. 30 mobiltelefoner, 10 GPS'er, 9 bærbare computere, 1 iPad samt kameraer og smykker blev beslaglagt af politiet.
Politiet opfordrer bilister til at tømme deres bil og sikre sig, at den er låst inden den forlades.
Problematikken med disse tyverier er, at folk sjældent ved, at de har været udsat for tyveri, idet der ikke findes synlige opbrudsmærker og først bemærker tyveriet når de er kommet hjem, oplyser politiet.
Alle fire er sigtet for omfattende tyveri og fremstilles i dag i retten på Frederiksberg med krav om varetægtsfængsling.

Publiceret 08 November 2013 16:22