Borgmester Hans Toft overrakte diplom, champagne og en check på 25.000 kr. til repræsentanter fra ejerforeningen Jagtparken.

Borgmester Hans Toft overrakte diplom, champagne og en check på 25.000 kr. til repræsentanter fra ejerforeningen Jagtparken.

Der er penge i klimaet

Ejerforeningen Jagtparken fik årets miljøpris

Af
Af Mikael Østergaard

Som tidligere omtalt i Villabyerne går Gentofte Kommunes miljøpris 2013 til ejerforeningen Jagtparken i Charlottenlund, der belønnes for deres udvikling af et nyt klimatilpasningsprojekt. I sidste uge fik repræsentanter fra Jagtparken overrakt prisen på Gentofte Rådhus.
Ejerforeningen Jagtparken består af over 100 ejerlejligheder, og projektet går ud på at flytte regnvand fra kloakken ud til de grønne fællesarealer. Dermed minimerer klimatilpasningsprojektet risikoen for oversvømmelse i kælderen og samtidig øges mængden af grundvand. Frakoblingen af regnvandet fra kloakken betyder desuden, at ejerforeningen har fået omkring 1,5 millioner kr. af tilslutningsbidraget tilbage fra forsyningsselskabet Nordvand.
Miljøprisen går til borgere, erhvervsliv eller institutioner, der lokalt har ydet en særlig indsats for miljøet og klimaet og samtidig har formået at udbrede deres idéer og inspirer andre til at gøre det samme. Prisen er på 25.000 kr.

Publiceret 16 November 2013 11:19