Thit Nymand Nisbeth på balkonen over folketingssalen på Christiansborg.

Thit Nymand Nisbeth på balkonen over folketingssalen på Christiansborg.

Thit var i praktik hos undervisningsministeren

I uge 46 var Thit Nymand Nisbeth, der går i 9. klasse på Byskolen, i erhvervspraktik en dag hos undervisningsminister Christine Antorini (S)

Af
Af John Jessen Hansen

Tirsdag i uge 46 var Thit Nymand Nisbeth, der går i 9. klasse på Frederiksborg Byskole, i erhvervspraktik hos undervisningsminister Christine Antorini (S). Det blev en travl og historisk dag i ministerens selskab.
”Jeg tænkte, at en undervisningsminister må da være interesseret i at møde nogle af de elever, hun er minister for. Og selv om jeg ikke troede at det var muligt, sagde hun ja da jeg spurgte hende.
Dagen begyndte for Thit med en rundvisning i Undervisningsministeriet, som ligger fem minutters gang fra Christiansborg. Bagefter var hun med til et møde mellem Christine Antorini og hendes nærmeste rådgivere. Derefter gik turen i ministerbil til Folketinget.
”Det var en kort tur, men Christine Antorini syntes, at jeg skulle prøve hendes ministerbil. Det var godt, for det regnede også meget", siger Thit.

Mødte statsministeren

I Folketinget var der gruppemøde i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Her mødte Thit bl.a. statsminister Helle Thorning-Schmidt. På gruppemødet blev der gjort status på de sager, som er oppe i tiden.
Christine Antorini og Thit spiste derefter en hyggelig frokost sammen på ministerkontoret.
Efter frokost skulle den travle minister svare på spørgsmål fra de andre folketingspolitikere i et politisk samråd.
Resten af eftermiddagen gik med 1. behandling i Folketingssalen af loven om fremtidens folkeskole.
”Christine fortalte mig, at det var en historisk dag, der vil ændre vores skole allerede fra næste år", siger Thit, der også kunne fortælle, at det havde været en meget lærerig dag for hende sammen med undervisningsministeren.
Resten af praktikugen fulgte Thit folketingsmedlem Mogens Jensen (S).

Thit og Christine Antorini foran undervisningsministerens skrivebord i hendes ministerium.

Thit og Christine Antorini foran undervisningsministerens skrivebord i hendes ministerium.

null

Publiceret 16 November 2013 13:06