TV:

Bubber: Vi skal turde sige nej til sprut

"Jeg har aldrig selv drukket, men jeg fik da også at vide dengang, jeg var ung, at 'du skal bare gennem den første, så smager nummer to meget bedre."
TV-værten Bubber gæstede Præstemarkskolen i Søften ved Aarhus for at fortælle de tre ældste klassetrin, om sine egne oplevelser af den danske alkoholkultur.
"Men nummer to kom heller aldrig til at smage godt, så jeg er aldrig kommet til at nyde spiritus," fortæller han i lærerværelset.
SE TV: Bubber møder de unge
Udenfor står de unge og venter på et smartphone-billede og en autograf.
Hvis nogen fra min egen generation (den lidt ældre) troede, at Bubber blev skyllet med ud med badevandet fra Bubbers Badekar, så må vi tænke om.
Bubber er fortsat meget populær blandt de unge og bliver modtaget i fællessalen som en rockstjerne.

Fælles alkoholpolitik

Bubbers foredrag - som han hellere vil kalde en peptalk - er skabt på baggrund af Nordisk Råd, som i november 2012 vedtog en fælles alkoholpolitik.
En af begrundelserne for denne fælles indsats er at begrænse forbruget af alkohol hos de unge.
Men Bubber, der er fyldt 48 år, peger også på andre, da han står overfor de unge.
"Mange voksne ser det som en helt naturlig ting, at vi skal drikke vin og øl, når vi er sammen. Sådan er det. Alkohol betyder meget for så mange her i landet. Men vi skal turde at sige nej," lød opfordringen til de meget lyttende unge.

Den 48-årige kendte tv-vært bragte også sine egne børn ind i peptalken.

Den 48-årige kendte tv-vært bragte også sine egne børn ind i peptalken.

Ingen løftede pegefingre

Nordisk Råd tog med kyshånd imod Bubber, da han selv henvendte sig efter at have læst om kampagnen for mindre druk.
"Han ville gerne tage ud på skolerne og tale med de unge uden denne løftede pegefinger. Vi synes, det lød spændende og har valgt at støtte hans turne, der skal foregå ind i 2014," siger seniorrådgiver i Nordisk Råd Beate Christine Wang.
At dømme på den koncentrerede stemning, som 7. 8. og 9. klassetrin på Præstemarkskolen viste frem, er pengene til dette projekt givet godt ud.

De unge har slet ikke glemt Bubber, der har lavet tv gennem et par årtier.

De unge har slet ikke glemt Bubber, der har lavet tv gennem et par årtier.

Forslag fra Nordisk Råd

Nordisk Råd har opstillet 12 forslag i den fælles alkohol- og tobakspolitik blandt andet: Promillegrænsen for trafikanter i motorkøretøjer sættes ned til 0,2, hvor den i Danmark i dag er 0,5 Totalforbud mod alkoholreklamer rettet mod de unge Alkolås i alle køretøjer

Publiceret 16 November 2013 18:00