Ægteparret Pantmann ved deres 30 år gamle træ som ligger halv ned. Ikke på grund af den nylige storm, men fordi ukendte gerningsmænd har aflagt matriklen et visit - angiveligt - en tidlig morgen. Foto: BM

Ægteparret Pantmann ved deres 30 år gamle træ som ligger halv ned. Ikke på grund af den nylige storm, men fordi ukendte gerningsmænd har aflagt matriklen et visit - angiveligt - en tidlig morgen. Foto: BM

Ægtepar udsat for chikane:

'Hvad bliver det næste'

Henrik Pantmann og hustruen Ingelise er pensionister. De har det godt med deres omgivelser, mener de selv. Alligevel har en eller flere mennesker tilsyneladende set sig sure på dem

Af
Af Birgitte Masson

Der er fredeligt på Stationsvænget denne torsdag formiddag. Solen skinner fra en frostklar himmel, og alt ånder idyl i den lille flække udenfor Frederikssund.
Men bag den umiddelbare idyl gemmer sig en noget anden virkelighed, i hvert fald for Henrik Pantmann og hans hustru Ingelise. Ægteparret bliver chikaneret.
Først blev deres to skraldespande stjået, de blev senere fundet på banelegemet ikke langt derfra. Senest har ukendte gerningsmænd fældet deres busk, som mest af alt ligner et træ, fordi det er blevet opstammet og løbende beskåret igennem mange år.
"Vi synes det er synd. Det er et træ, som vi har værnet om i over 30 år. Men en ting er skraldespandene og nu vores gamle træ, men vi kan ikke lade være med at tænke på, hvad det næste bliver," siger Henrik Pantmann.
Ægteparret står frem, fordi de ikke forstår, hvorfor det er, at en person, måske flere, er interesseret i at genere dem.
"Vi synes vedkommende skal komme frem med det. Lad os få det ordnet, hvis vi har generet nogle, ellers lad os være i fred, tak," lyder det samstemmende fra ægteparret.

Hørte en uvant lyd

De har inviteret Lokalavisen indenfor, byder på kaffe og fortæller med stor inderlighed om deres 42 år på matriklen.
"Vi kommer oprindeligt fra byen, men da vi først kom herud, blev vi hurtigt glade for at bo her. Og vi har det altså godt med vores naboer, vi ligesom passer på hinanden herude," fortæller Henrik.
Han mener at kunne huske, at have hørt uvant lyd en tidlig morgen for 14 dage siden.
Det skulle efterfølgende vise sig, at det var lyden fra en håndsav, som gjorde en ende på det gamle træ foran Pantmanns hus.
"Man kan se, at træet er fældet med en venstrehånds sav. Det kan ses, på den vej spånerne vender, for der ligger flest, i den retning som man saver til," forklarer Henrik kyndigt.
Men det var først, da parret skulle ud for at handle, at de så træet ligge op ad deres ene bil og hen over hegnet.
Ægteparret anmeldte straks episoden til politiet, akkurat som de havde gjort første gang, da deres skraldespande var forsvundet.
"Ligesom da vi anmeldte skraldespandene, spurgte politiet os også denne gang, om der var nogle, som var sure på os. Og det kunne vi altså også godt tænke os at vide," siger Henrik og tilføjer halvt i spøg og halvt i alvor;
"Så vi kan rette op på vores opførsel."
Hans hustru Ingelise siger bare tørt:
"Jeg tænker på, om det er bilen som næste gang får en omgang. Jeg tør ikke tænke på, hvad man ellers kan finde på at gøre imod os."

"Vi synes vedkommende skal komme frem med det. Lad os få det ordnet, hvis vi har generet nogle, ellers lad os være i fred, tak."

Publiceret 01 December 2013 10:00