Torben Zedeler og Nordsjællands Politidirektør Finn Borch Andersen.

Torben Zedeler og Nordsjællands Politidirektør Finn Borch Andersen.

Havnefoged modtog helte-dusør af politidirektør

Havnefogeden i Nivå blev heltehædret af Nordsjællands Politi

Af
Af Marie Gribel Vorum

Torben Zedeler, der er havnefoged i Nivå, var hurtig til at rykke ud, da politiet havde brug for hans hjælp.
Den 26. juli kl. 05.02 om morgenen blev der anmeldt tyveri af en vandscooter ved Skotterup i Snekkersten. En patrulje blev sendt af sted med udrykning, da det blev oplyst, at gerningsmanden stadig var på stedet. Ved patruljens ankomst kl. 05.09 stod anmelderen og ventede på politiet ved gerningsstedet.
Ved anmelderens private badebro var en lift ved at sænke vandscooteren i vandet. På scooteren sad en gerningsmand, som patruljen med det samme kunne anholde.
Men 2-3 gerningsmænd var dog fortsat på fri fod, da de var sejlet ud i en speedbåd, da patruljen ankom. Flere patruljer blev sendt til stedet for at indhente og indfange båden og dens mandskab, og gerningsmændene blev forgæves forsøgt kaldt ind til land via megafon.
Patruljen tog derfor kontakt til stedets havnefoged, Torben Zedeler, som i løbet af 10 minutter havde gjort en båd klar, som patruljen kunne benytte. Torben Zedeler havde ellers fri den morgen, men fik hjulpet patruljen så hurtigt, at de kunne sejle gerningsmændene i møde og anholde dem til vands og efterfølgende trække dem i land ved Nivå Havn.

Publiceret 01 December 2013 11:00