Modelfoto

Modelfoto

Kørekortet røg på to minutter

22-årig var tiltalt for flere trafikforseelser på Helsingørmotorvejen

Af
Pernille Kristensen

Fire færdselsforseelser inden for to minutter var årsagen til, at en 22-årig bilist forleden stod tiltalt ved Retten i Helsingør.
Her skulle han forklare sig om den måde, han havde kørt på Helsingørmotorvejen en eftermiddag i januar.
Ifølge anklageskriftet var den 22-årige kommet kørende mod syd, da han ved Hørsholm var kommet så tæt på en forankørende, at hans reaktionstid blot var nede på 0,44 sekunder.
Hans kørsel blev bemærket af politiet, der fulgte efter og så både dette, og hvordan bilisten derefter overhalede to biler højre om på motorvejen. Kort efter kørte bilisten atter for tæt på en forankørende, inden han sluttede turen af med at blive målt til at køre 167 km/t, før politiet fik ham stoppet.
I retten erkendte den 22-årige ifølge retsbogen sin kørsel, men mente, at politiet burde være skredet ind tidligere, og at han derfor ikke skulle miste kørekortet. Han forklarede også, at han var blevet presset af en tysk Audi, og at det var årsagen til, at han kom til at overhale indenom. Anklageren mente derimod, at politiet havde standset bilisten, så snart at muligheden dertil havde været der.
Den vurdering var dommeren enig i. Da de tre første forseelser hver udløste et klip i kørekortet, og den høje fart i sig selv gav en betinget frakendelse, endte dommen på en ubetinget frakendelse af kørekortet i seks måneder samt en bøde på 9.500 kroner og sagens omkostninger.

null

Publiceret 17 December 2013 14:57