Borgmester Arne Sigtenbjerggaard tager første spadestik med Boligforeningen AAB Vejles formand Hans Helge Andersen som tilskuer.

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard tager første spadestik med Boligforeningen AAB Vejles formand Hans Helge Andersen som tilskuer.

Slut med tomme lejligheder om et par år

Den nye motorvejstilkørsel og et kæmpe renoveringsprojekt af de næsten 1.000 boliger giver optimisme i boligkvarteret Løget i Vejle

Boligkvarteret Løget kæmper stadig med at få udlejet alle sine boliger. For tiden står omkring 40 lejligheder tomme, men det bliver de ikke ved med, mener Boligforeningen AAB Vejles formand, Hans Helge Andersen:
“Jeg tror ikke, vi har tomme lejligheder om 1-2 år.”
Han har sin optimisme i den nye motorvejstilslutning ved Grønlandsvej samt det kæmpe renoveringsprojekt, man nu går i gang med i Løget.
“Der har været en myte om, at Løget ligger ude på landet, selvom det ligger lige så centralt som Finlandsparken, hvor vi ikke har tomme lejligheder. Jeg tror, motorvejstilslutningen vil få folk til at se anderledes på beliggenheden,” siger AAB Vejles formand, Hans Helge Andersen.

Endnu mere attraktivt

Løget har igennem årene desuden kæmpet med et halvskidt image, som renoveringen af boligblokkene skal være med til at ændre. Boligerne er mellem 30 og 40 år gamle, og lejlighederne og ikke mindst de grønne områder imellem blokkene trænger til en opdatering. Renoveringen vil gør det endnu mere attraktivt at bo i Løget, der ifølge AAB-formanden allerede er et attraktivt boligområde.
“Hvis du spørger beboerne, og dem der bor i parcelhusene rundt om Løget, sider de, det er et superdejligt sted at bo. En tredjedel af beboerne har boet der i over 10 år, og en tiendedel i over 25 år, så det er ikke et sted, man lige flytter fra.”

Beboerne genhuses

Det første spadestik til renoveringen blev taget kort før jul, og i starten af det nye år flytter de første beboere ud af deres lejligheder for at gøre plads til håndværkerne.
Belært af erfaringerne fra den nylige renovering af Finlandsparken, hvor beboerne blev boende i boligen under arbejdet, skal beboerne i Løget genhuses under renoveringsarbejdet.
“Det viste sig, at det ikke var smart at blive boende, mens håndværkerne var inde i lejligheden,” fortæller Hans Helge Andersen.
Beboerne i afdeling 41 bliver genhuset i de tomme lejligheder, som primært findes i denne afdeling, mens beboerne i afdeling 42 bliver genhuset i hotel-pavilloner på 65 kvadratmeter.
Der bliver tømt 1-2 blokke ad gangen, og beboerne skal regne med, at det varer cirka 14 uger, før de kan flytte tilbage i deres nyrenoverede lejlighed.

null

Publiceret 29 December 2013 11:00