I første omgang sender Smukfonden penge til, men hjælpen kan på sigt være hvad som helst, ifølge talsmand Poul Martin Bonde.

I første omgang sender Smukfonden penge til, men hjælpen kan på sigt være hvad som helst, ifølge talsmand Poul Martin Bonde.

Ensomme og udsatte skal have overskudsenergien

Af
Anne Mathilde Friis Larsen

“Vi vil gerne prøve at støtte projekter, der hjælper mennesker, der mangler det, vi har – nemlig fællesskab, glæde og fest. Mange slås med ensomhed og udsathed, og vi vil gerne støtte op om de projekter i Danmark, der arbejder for at hjælpe disse mennesker. Vi har lavet mange ting gennem tiderne, men nu skriver vi det ind i formålsparagrafferne. Allerede nu putter vi en lille million i fonden fra sidste års overskud,” siger talsmand for Smukfest Poul Martin Bonde.
Festivalen har det seneste år kigget på et lidt længere sigte. Formålsparagraffen har heddet det sammen fra starten, men ikke længere.
“Vi er nået frem til, at det ikke kunne være stærkere end at give noget af det vi har meget af. Nu har bestyrelsen fået opgaven, men det er ikke festivalen, der skal uddele penge. Vi skal gøre det gennem andre, der skal sikre, at vi rammer de rigtige projekter,” siger Bonde.
Hvordan bekæmper man ensomhed ”Smukfest-style”?
“Umiddelbart er der ikke noget Smukfest over det. Det er et tungt, seriøst og alvorligt emne. Så der er ingen igen fest her,” slutter talsmanden.

null

Publiceret 15 January 2014 11:30