Fire klasser fra Gammel Hellerup Gymnasium skal skaffe flere unge gæster til Vadehavscentret i Ribe.

Fire klasser fra Gammel Hellerup Gymnasium skal skaffe flere unge gæster til Vadehavscentret i Ribe.

Gymnasieelever skal få unge til vadehavet

En klasse fra Gammel Hellerup Gymnasium skal hjælpe Vadehavscentret med at få flere unge gæster

Af
Jeppe Lund

Vadehavscentret i Ribe vil gerne have flere unge gæster, og det skal 120 elever fra Gammel Hellerup Gymnasium hjælpe dem med at få.
I øjeblikket arbejder fire klasser med at udvikle idéer til, hvordan centret kan udforme den nye tilbygning.
Projektet er blevet inddraget i flere fag i hverdagen, og på særlige Innovationscamps mødes de 120 elever og arbejder på tværs af klasserne.
I Biologi og Bioteknologi arbejder eleverne med den faglige vinkel, og i Dansk arbejdes der med den faglige formidling. Som slutprodukt skal hver gruppe udarbejde et forslag til, hvordan Vadehavscentret kan gøre viden om Vadehavet interessant for unge, og grupperne skal udarbejde en model, der viser hvordan deres ide kunne se ud i praksis.
Alle forslag bliver vurderet af et dommerpanel, bestående af direktør og souschef for Vadehavscentret samt en dansk- og biologilærer fra Gammel Hellerup Gymnasium.
”Det er virkelig spændende at følge de unge, lige fra den første forvirring over den noget anderledes arbejdsform de bliver udsat for, til de sidder fordybet og optaget af netop deres ide, som de håber på skiller sig ud og kan fange dommerenes interesse”, fortæller Signe Mentzel Vie, Biologi- og Dansklærer på Gammel Hellerup Gymnasium.
Vadehavscentret har afsat 50 millioner kr., heraf skal de 15 bruges på formidling.

Publiceret 19 January 2014 12:30