Der er rift om boligerne fra 60erne og 70erne. Her er en af de villaer, som er opført i perioden.

Der er rift om boligerne fra 60erne og 70erne. Her er en af de villaer, som er opført i perioden.

Vi vil have villaer fra 60erne

Hver femte villa der blev solgt i 2013, var fra 60’erne, viser en undersøgelse. Det mærker man også hos EDC-mæglerne Strandfelt i Albertslund

2013 blev 60'er-husets år. Hver femte solgte villa var i 2013 et hus fra 60'erne. Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk
”Over det seneste år har 20 procent af de solgte villa været opført i 60'erne, men det aktuelle udbud af 60'er-huse ligger kun på 16 procent. Der er altså rift om det typiske parcelhus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Billige 60er-huse

Villaerne fra 60erne holder nogle af markedets laveste priser. Gennemsnitligt blev de i 2013 solgt for 1,65 millioner kroner. Kun villaer der er bygget før 1910 blev solgt billigere.
”Prisen tiltrækker uomtvisteligt købere. Samtidig er det kendetegnende for parcellerne, at de ligger i trygge villaområder med gode stisystemer tæt på skole og institutioner. Sammen med de lave priser gør det især parcellerne interessante for førstegangskøbere, der skal til at stifte familie”, siger Birgit Daetz.
De attraktive 60er-villaer sælges også hurtigere end villaer af både nyere og ældre dato.

I Albertslund

I Albertslund Kommune har den gennemsnitlige salgstid for villaer de seneste 12 måneder ligger på 95 dage, altså under det halve af landsgennemsnittet. Og I Vallensbæk nord er den gennemsnitlige salgstid for villaer på bare 64 dage. Disse tal vidner om at der er god efterspørgsel på 60' er villaerne i lokalområdet.
”Hvis der et sted i landet, hvor der er masser af villaer fra den periode, er det jo Albertslund og det nordlige Vallensbæk”, siger B. Strandfelt , EDC-mæglerne Strandfelt.
”I perioden 1965-72 blev der opført rigtig mange typehuse her. Jeg husker stadig, at der i påsken 1965 var en stor typehusudstilling i Platanhaven, hvor der var opført en række typehuse af tidens kendte arkitekter som Myresjö, Johan Christensen, Paludan osv. Der blev solgt rigtig mange huse, som siden er blevet opført i Albertslund og Vallensbæk Nord”.
Charlotte Høier, statsautoriseret mægler hos EDC-mæglerne Strandfelt siger:
”Man siger måske, at det gik stærkt med at opføre typehuse dengang. Det gjorde det også, men vi ved i dag, at det faktisk var rigtig gode huse, der blev opført. De holder stadig 50 år efter. Det kan godt være, der skal ofres et nyt tag på boligen eller nye vinduer. Men det vil man kunne gøre for en rimelig pris, og så har man et stort, praktisk og velfungerende hus til en aldeles fordelagtig pris. Selv huse med flade tage fra den gang er gode huse, hvis de er holdt ved lige”.

Projekter at gennemføre

60er og 70er-husene er ofte etplanshuse med mange små rum. Køkkener og bad kan være originale, og ofte er der elementer fra en anden tid, f.eks. lamellofter og brune fliser eller kakler.
Det er sjældent det, der står øverst på ønskelisten for de nye boligejere, men mange kan godt se ud over de tressertidstypiske træk.
Der kan være mange projekter, man gerne vil have gennemført, f.eks. nyt køkken, bad eller udskiftning af loft eller kakler, men når man først har købt huset, kan man tage forbedringerne løbende, som man har råd og overskud til det
Hos EDC-mæglerne Strandfelt understreger man, at huse fra 60erne og 70erne er nemme at renovere.
B. Strandfelt siger: ”Man får rigtig meget hus for 2,5-2,7 mio. kr. og desuden får man en god beliggenhed i et roligt område, hvor buske og træer er vokset op. Man kan jo sammenligne med nye huse, som typisk koster omkring 4 mio. kr.”
”Der skal ikke så meget til at løfte typehuse fra 60erne og 70erne”, vurderer Charlotte Høier. ”Hvis et hus fra perioden ser ”lidt træt ud”, kan man f.eks. få det fuget om. Så fremstår det som et meget nyere hus. Ofte er isoleringen på loftet kun 100 mm i 60"er villaerne, men en opdatering af loftisoleringen til 300 mm er ikke noget, der vil ruinere køber og så er det noget der virkelig batter på varmeregningen”.
brie

Publiceret 19 January 2014 09:00