Portrættet af Rolf Aagaard-Svendsen af malet af Peter Martensen og hænger på 1. salen på Lyngby Rådhus sammen med Rolf Aagaard-Svendsens forgængere. Snart får de følgeskab af Søren P. Rasmussen.

Portrættet af Rolf Aagaard-Svendsen af malet af Peter Martensen og hænger på 1. salen på Lyngby Rådhus sammen med Rolf Aagaard-Svendsens forgængere. Snart får de følgeskab af Søren P. Rasmussen.

Borgmester-portræt må koste 100.000 kroner

Tidligere borgmester Søren P. Rasmussen skal have sit eget portræt, som traditionen foreskriver. Der er afsat 100.000 kroner til arbejdet

Af
Af Theis Otzen

Den tidligere borgmester Søren P. Rasmussen (V) kan se frem til at komme op at hænge på væggen på Lyngby Rådhus.
Det er en fast tradition, at de fratrådte borgmestre bliver portræteret af en selvvalgt kunstner.
Kommunens økonomiudvalg har netop afsat 100.000 kroner til borgmesterportrættet af Venstre-borgmesteren, der sad i embedet fra 2009 til 2013.
Søren P. Rasmussen fortalte på en af sine sidste arbejdsdage i december, at han havde en kunstner i tankerne, men han ville endnu ikke løfte sløret for, hvem der får opgaven med at male ham.

Dyreste borgmesterportræt i Danmark hænger i Lyngby

Lyngby-Taarbæks borgmesterportrættet har tidligere trukket store overskrifter. Ekstra Bladet lavede i 2010 en gennemgang af landets borgmesterportrætter, og her røg portrættet af tidligere borgmester Kai Aage Ørnskov ind på en førsteplad med en pris på 210.000 kroner.
Maleriet af Ørnskovs efterfølger Rolf Aaggaard-Svendsen holdt sig inden for et beløb på 80.000-100.000, og det er derfor samme beløb, der er afsat til at portrættere Søren P. Rasmussen.

Stor forskel på portrætter

Portrætterne af de danske kommuners tidligere borgmestre er en fast tradition de fleste steder, men der er stor forskel på kunstarterne og dermed også udgifterne. Københavns tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard har fået sit portræt lavet af Politiken-tegneren Roald Als. Prisen på dette landede på cirka 200.000, mens den tidligere Albertslund-borgmester Finn Aaberg nøjes med et foto fra den lokale fotohandler til en værdi på beskedne 150 kroner.

Publiceret 20 January 2014 10:49