Sofia Osmani vil sænke grundskylden, men det er der ikke mange andre borgmester i landet, der vil.

Sofia Osmani vil sænke grundskylden, men det er der ikke mange andre borgmester i landet, der vil.

Sofia Osmani er en af få borgmestre, der vil sænke grundskylden

En sænkning af grundskyld står ikke højt på listen hos særligt mange af Sofia Osmanis borgmesterkolleger. Den konservative borgmester holder dog fast i, at hun vil arbejde for at sænke grundskylden

Af
Af Theis Otzen

Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani (K) vil arbejde for, at grundskylden sænkes. Det har stået klart igennem efterårets valgkamp og hendes mål blev cementeret i forbindelse med hendes tiltrædelse i borgmesterembedet.
Med de udmeldinger tilhører Sofia Osmani en sjælden race. For ifølge Berlingske er der ikke mange af landets borgmestre, der vil arbejde for at få sænket den meget omdiskuterede grundskyld.
I en rundspørge Berlingske har foretaget, melder kun 11 ud af 48 borgmestre rundt om i landet, at de enige i, at grundskylden skal sænkes. Rundspørgen viser samtidig, at der er mange borgerlige borgmestre - der i modsætning til Osmani - ikke ønsker at sænke grundskylden.
På spørgsmålet om hvorvidt Sofia Osmani er skuffet over, at ønsket om at gøre noget ved grundskylden er lavt blandt de andre borgmestre svarer Lyngby-Taarbæks borgmester:
"Det er jeg bestemt ikke. Jeg mener, at en kommune må drives, som det giver mening i den enkelte kommune. Jeg blander mig ikke i, hvad borgmestre i andre kommuner synes er rigtigt eller forkert. Jeg forholder mig til, at vi i Lyngby-Taarbæk har et kæmpe problem med kraftigt stigende grundskyld, der presser vores borgere. Det er min ambition at få afbødet det," siger Sofia Osmani til Berlingske.
Liberal Alliance og Socialdemokraterne i Lyngby-Taarbæks kommunalbestyrelse har givet udtryk for, at de sammen med de konservative er klar til at kigge nærmere på at give borgerne en grundskylds-sænkning.

null

Publiceret 20 January 2014 11:34