Dagens træningstur begynder ikke med løb, men med at alle går i tre minutter. Lige meget om man træner op til at kunne løbe 5 eller ti kilometer, så er det at gå, en del af træningen.

Dagens træningstur begynder ikke med løb, men med at alle går i tre minutter. Lige meget om man træner op til at kunne løbe 5 eller ti kilometer, så er det at gå, en del af træningen.

Begyndertræning:

Alle kan blive glade for at løbe

Man kan komme lige fra sofaen og ud i Kolding Motion. Her lærer de motionister, hvordan man løber - og de fleste kommer til at elske det

Af
Anne Lind

Anne Andersen

Klublokalet på Bøgelund denne mandag i januar bliver hurtigt fyldt. Det er mænd og kvinder i alle aldre der er mødt op i deres løbetøj og løbesko. Med ønsket om at komme i form, og med håbet om, at blive i stand til at løbe 5 eller ti kilometer, sidder de forventningsfulde og lytter til velkomsten fra formanden for Kolding Motion, Ejgil Eriksen.
Sammen med sit team af trænere er han klar til at føre de nye løbere igennem 12 ugers begyndertræning. Hans kæreste Lene Freiesleben Hansen er en af dem der, med sin orange vest, kan genkendes som træner:
“Det er noget forholdsvist nyt, at vi også har et 5-kilomters hold. Førhen havde vi kun hold, hvor målet var, at man skulle op og løbe ti kilometer, men efterspørgslen blev så stor, at vi startede det første hold op i august, og det har været en stor succes”, fortæller hun.

Fra sofa til løb

I klubben bliver der gjort meget ud af, at de nye løbere følger træningsprogrammet, og hverken træner mere eller mindre. På alle de nye hold, tre ti-kilometers og ét 5-kilomters, er træningen inddelt, så man både skal gå og løbe:
“Hvis man begynder på vores 5-kilometers hold, så kan man stort set komme fra sofaen og være med. Der kan selvfølgelig være nogle fysiske skavanker, der forhindrer en. Men som udgangspunkt kan alle være med her. Unge som gamle og tykke som tynde”, forklarer Lene Freiesleben Hansen der, ud over at være træner i klubben, også selv løber.

Gå-løbe-hold

For nogle af dem der møder op til begyndertræningen lyder det måske som alt for “nemt”, at man også skal gå indimellem. Men for trænerne giver det ekstra god mening, at holde øje, både med, at de mest langsomme kan følge med, men også, at de hurtigste ikke løber for hurtigt:
“Når man både går og løber, så er man i gang i længere tid. Førhen havde vi desuden alt for mange skader hos de nye løbere, og det resulterede i, at de faldt fra under forløbet. Med den her træning, der har vi fået mange færre skader, og alle kan være med”, slår Lene Freiesleben Hansen fast, inden det går løs for de nye løbere.

Der er mødt omkring 70 nye løbere op til introduktionsmødet hvor formand Ejgil Eriksen, inden dagens løbetur, fortæller lidt om klubben.

Der er mødt omkring 70 nye løbere op til introduktionsmødet hvor formand Ejgil Eriksen, inden dagens løbetur, fortæller lidt om klubben.

Struktur og at være social

To af dem der er i klubben for første gang er Peter Seiding på 45 år og Lise Aastrup på 63 år. For førstnævnte er det ønsket om at have et fast løbetidspunkt der har fået ham til at melde sig ind i Kolding Motion:
“Jeg har tidligere løbet hjemmefra, men så kommer man måske afsted en eller to gange, og så går det i sig selv igen. Her er der træning tre gange om ugen, og det bliver rart at komme i gang med. Desuden har jeg nok haft en tendens til at løbe lidt for stærkt, men her er der nogen der styrer både tid og kilometer”.
For Lisa Aastrup er det også en ny oplevelse at komme i en løbeklub. Hun har indimellem løbet sammen med sin mand eller alene, men hun glæder sig allerede, efter den første tur, over sammenholdet i klubben:
“Det er ret afgørende for mig, det der med det sociale aspekt. Det, at have nogle at løbe sammen med, og at komme ud og være sammen med andre, det kan jeg godt lide”, siger Lisa Aastrup, inden hun skal hjem og forberede sig til den næste løbetur, der kun ligger to dage længere fremme.


Kolding Motion
Der er 512 medlemmer i klubben der blev stiftet 29. marts 1995.
Der trænes i klubben mandag, onsdag og lørdag.
Det koster 250 kroner pr. år at være medlem i klubben.

Publiceret 20 January 2014 11:00