Forretten med rejer, kyllingevinger og æbleskive anrettes på de mange tallerkner.

Forretten med rejer, kyllingevinger og æbleskive anrettes på de mange tallerkner.

6.b serverede fire retter for 55 gæster

Elever fra Byskolen indløste tirsdag deres hovedpræmie i den kommunale kokkekonkurrence - at kreere og servere en middag for 55 spisende gæster

Kyllingevinger med chili, æbleskive med gule rejer, braiseret oksesteg og æblekanelis med brownie. Det var alt sammen på menuen, da 6.b fra Frederiksborg Byskole tirsdag serverede en fireretters middag for i alt 50 spisende gæster.

Det skete, da klassen kunne indkassere førstepræmien for den kokkekonkurrence, som sidste år udspillede sig mellem alle skoler i Hillerød Kommune. Klassen blev nummer et i konkurrencen og skulle derfor tirsdag i samarbejde med elever fra Kokkeskolen på Erhvervsskolen Nordsjælland kreere både gulerodssuppe med purløgscreme, julienne af porre og citronfiletter vendt i perlesukker til hver af klassekammeraternes to inviterede gæster.

I køkkenet var der travlhed ved Hillerød Postens ankomst, da 55 tallerkner skulle anrettes til servering i restauranten ved siden af.

"Der mangler rejer derovre", "Jer, der står stille, hjælp med at servere," lød det rundt mellem elever og undervisere.

“Smager pragfuldt”

I restauranten sad blandt andre Magnus' mor, Mette Fehrmann, klar til at smage kardemommeboller og dildis med rejer.

"Uhm, det smager pragtfuldt," lød det fra moderen, som synes, det er spændende, at eleverne gennem konkurrencen har fået oplevelsen af i så ung en alder at lave mad "professionelt".

Snorre fra klassen havde inviteret både sin mor og sin farmor, Maria Gaardboe, med, hvilket farmoderen var yderst tilfreds med:

"Jeg kører gerne fra Frederikssund for at opleve dette. Det er utroligt, så mange smagsnuancer, der er - både den sure og søde. Og ting man ellers ikke havde tænkt sig at blande, som chili og chokolade, blandes. Det er sådan et godt initiativ og så godt for eleverne at prøve kræfter med madlavning på dette niveau. Så jeg dropper gerne bridgen i dag".

Også skoleleder Lars Christian Jørgensen, klasselærer Dorthe Henriksen og hjemkundskabslærer Jeanette Brædder fik lov at smage lækkerierne.

"Det er helt fantastisk. Jeg synes virkelig, de har lavet gourmetmad. Men de har også knoklet for det, og de fire, der vandt, har fået stor opbakning fra hele klassen, som rigtig gerne ville vinde præmien og komme med i køkkenet i dag," siger Jeanette Brædder, som har fået mange positive tilbagemeldinger fra forældrene omkring kokkekonkurrencen.

Hillerød Kommune overvejer i samarbejde med Erhvervsskolen at gøre kokkekonkurrencen til en tilbagevendende tradition.

I restauranten serverede eleverne maden for deres familie.

I restauranten serverede eleverne maden for deres familie.

null

Publiceret 23 January 2014 07:30