Jørgen fra Farum har otte dag til at løbe de 500 kilometer. Privatfoto

Jørgen fra Farum har otte dag til at løbe de 500 kilometer. Privatfoto

55-årige Jørgen fra Farum skal løbe 500 kilometer i sne- og frosthelvede

Det lyder som en straf eller en ond drøm, men 55-årige Jørgen fra Farum glæder sig til at løbe 500 kilometer i under 25 graders kulde og masser af sne

Af
Martin Warming

Martin Warming

Mens de fleste af os går og brokker os over kulden og sneen i øjeblikket, så går 55-årige Jørgen Leschly Thorsted fra Farum og glæder sig til noget, der er mindst lige så koldt.
På torsdag år starten til dette års version af Yukon Arctic Ultra og længste distance i år er de cirka 500 kilometer fra Whitehorse til Pelly Crossing - og Jørgen fra Farum stiller op sammen med 15 andre fra alle dele af verden.
Jørgen Leschly Thorsted er pensionsmand i Skandia til hverdag, og han deltager i løbet, der i øvrigt er et af verdens hårdeste løb, for at sætte fokus på mandecentret og deres arbejde for mænd, der rammes af krise som følge af brud i parforhold.
Jørgen er en del af 'Skandia Ideer for Livet'-projektet, hvor medarbejderne kan vælge at bruge et par timers betalt arbejdstid per måned til at støtte frivilligt socialt arbejde, Jørgen har bare taget dette lidt længere og bruger også sin fritid på at træne og klargøre sig til det store løb.
Se også: WEB-TV: 50-årige Jørgen skal løbe 240 kilometer gennem Sahara
Med 55 år på bagen kender Jørgen Leschly Thorsted livets op og nedture.
"Mit arbejde for Mandecentret, og de mål, jeg sætter mig i livet, hænger godt sammen. Det er med råd og støtte vi rejser os og kommer videre”, siger Jørgen, der selv har en skilsmisse på sit CV og ved, at det kræver støtte at komme godt igennem sådan en - ikke mindst når der er børn i forholdet.
Derfor har Jørgen Leschly Thorsted valgt at støtte op om mandecentrets arbejde og for at udbrede kendskabet til centeret kædes det sammen med hans deltagelse i Yukon Arctic Ultra.

46.000 kroner

I forbindelse med det 500 kilometer lange løb samler Jørgen penge ind for hver kilometer han løber. Allerede nu kan mandecenteret forvente over 46.000 kroner, når Jørgen gennemfører.
Jørgen Leschly Thorsted deltog også i Yukon Arctic Ultra i 2012, men dengang løb han 'kun' distancen på 160 kilometer. Han var også med i løbet i 2013, hvor planen var, at han skulle løbe den længste distance på 695 kilometer, men han måtte udgå med knæproblemer efter 160 kilometer.

Jørgen gennemførte i 2012 Yukon Arctic Ultra, hvor han løb distancen på 160 kilometer. Privatfoto

Jørgen gennemførte i 2012 Yukon Arctic Ultra, hvor han løb distancen på 160 kilometer. Privatfoto

Om Mandecenteret og skilsmisser:
Mandecentret er et tilbud til mænd der har brug for rådgivning efter skilsmisse eller et brud. Ifølge Danmarks statistik 2012 var der 15.709 skilsmisser i Danmark. Dette er 1225 flere end i 2011. Hele 43 procent af alle ægteskaber ender i en skilsmisse. Flest ægteskaber bliver opløst fire år inde i ægteskabet. Risikoen for skilsmisse falder igen fra det ottende år. Hvert fjerde par bliver skilt inden de kan fejre kobberbryllup. Flest par bliver skilt i København og Vestsjælland, og færrest bliver skilt i Ringkøbing-Skjern. Det er heldigvis langt fra alle skilsmisser der ender i krise for parterne, og her er kvinder bedst til at tage vare på sig selv.

Om Jørgen og Yukon Arctic Ultra:
Jørgen Leschly Thorsted er 55 år og bor til daglig i Farum, når han altså ikke rejser kloden rundt for at løbe ekstrem-løb. Du kan læse mere om Jørgen Leschly Thorsted og se, hvordan du støtter hans projekt for Mandecenteret på facebook.com/jorgen.thorsted og facebook.com/run2support eller på hans egen hjemmeside på www.run2support.dk. Yukon Arctic Ultra bliver kaldt verdens hårdeste vintermaraton/ultrarace og holdes hvert år i februar måned. Du kan læse mere om løbet på www.arcticultra.de

Publiceret 28 January 2014 10:00