Arkivfoto

Arkivfoto

Kriminaliteten rasler ned i Farum Midtpunkt

Politiet har fået mindre at se til i Farum Midtpunkt

Af
Martin Warming

Martin Warming

Kriminaliteten fortsætter med at falde i Farum Midtpunkt.
Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der bliver anmeldt færre og færre forbrydelser i Farum Midtpunkt, der er udpeget som et såkaldt 'særligt udsat boligområde'.
I 2012 modtog politiet 33,8 anmeldelser per 1.000 borgere i Farum Midtpunkt, men sidste år faldt det tal til 23,3 anmeldelser per 1.000 borgere.
I 2011 var antallet af anmeldelser helt oppe på 60,3 per 1.000 borgere, så antallet af kriminelle handlinger i Farum Midtpunkt er altså styrtdykket de sidste par år. 
Politikredsene benytter sig af en række forskellige metoder for at mindske kriminaliteten i de udpegede områder. Fælles for kredsene er, at man har øget politiets synlighed i områderne og gjort en ekstra indsats for at skabe netværk og samarbejde med eksempelvis handlende, viceværter og beboerforeninger.
Samtidig går politiet målrettet efter både de grupper af unge, der skaber utryghed, og mod de hårdeste kriminelle.
"Nogle af dem kan nås ved at holde bekymringssamtaler med de unges forældre, mens andre skal mærke hurtigt, at det har konsekvens, hvis man begår kriminalitet. Områderne er forskellige, og derfor skal der også være forskellige løsninger på problemerne", siger politiinspektør Jørn Kjer fra Rigspolitiets nationale forebyggelsescenter, NFC.
Samtidig viser tallene fra Farum Midtpunkt dog også, at der kun blev rejst sigtelser i 23,9 procent af sagerne fra Farum Midtpunkt sidste år, mens der i 2012 blev rejst sigtelser i 41,2 procent af sagerne.
Farum Midtpunkt kan samtidig bryste sig af at ligge et godt stykke under landsgennemsnittet, når det kommer til antallet af forbrydelser. På landsplan modtog politiet sidste år 50,4 anmeldelser per 1.000 borgere. 

null

Publiceret 31 January 2014 16:17