Arkivfoto.

Arkivfoto.

Mette Touborg stopper som SF-næstformand

Af
Jesper Lundh

SFs næstformand Mette Touborg følger sin afgående partiformand og forlader sin post i det kriseramte parti. Det meddelte hun på facebook for kort tid siden.
"Tak til dig, Annette, jeg synes personligt, det har været nogle barske døgn, for dig må det have været næsten ubærligt.
Som næstformand i SF, følger jeg min formand og genopstiller derfor ikke som næstformand," skriver den populære Lejre-borgmester.
"Vilhelmsen har truffet den rigtige beslutning - i den givne situation. Jeg ville bare ønske, at det ikke havde været nødvendigt. Men det var det i denne situation, som netop andre end Vilhelmsen har bragt SF i.
Jeg synes, Regeringen er det rigtige sted at være, hvis man vil skabe forandring og have konkret og reel indflydelse. Men med de seneste døgns forløb, havde Vilhelmsen ikke andre muligheder. Landsledelsen og Folketingsgruppen kendte til dette inden de traf deres beslutning," lyder det fra Mette Touborg.
Beslutningen kommer dagen efter at SF forlod regeringen og SF-formand Annette Vilhelmsen oplyste, at hun ikke genopstiller til formandsposten. Samtidig har tidligere sundhedsminister Astrid Krag forladt partiet for at blive socialdemokrat.

Publiceret 31 January 2014 12:52