Serife Bicen, Zahida Iqbal, Baseerat Saïf, Ayse Aqirbal og Hafice Kan fra Netværkshuset.

Serife Bicen, Zahida Iqbal, Baseerat Saïf, Ayse Aqirbal og Hafice Kan fra Netværkshuset.

Netværkshuset får lov til at leve

Kvinderne der bruger Netværkshuset på Damgårdsvej i Albertslund har startet deres egen forening og fører dermed stedet videre

Af
Af Jørgen Brieghel

Netværkshuset på Damgårdsvej i Albertslund skulle lukke med årets udgang. Men nu har de 40 kvinder, som dagligt bruger værestedet, dannet deres egen forening og fået lov til at låne huset. Indtil videre et år.
Det var to møder sidste år med borgmesteren og kommunaldirektøren, som gjorde udslaget.
Først var der et orienteringsmøde, hvor kvinderne fortalte om huset. Derefter et møde, hvor man aftale de fremtidige betingelser for brug af huset.
Albertslund Kommune besluttede sidste år at trække sig ud af Netværkshuset.
På mødet med borgmesteren blev det besluttet, at kvinderne måtte stifte deres egen forening – så kunne huset fortsætte.
Som formand for den nystiftede forening, Baseerat Saïf, siger, så "har udenlandske kvinder mange talenter!", så det var ingen sag at få stiftet en forening.
Integrationsrådet var inde over. Britta Schneider Jørgensen fra Integrationsrådet fik fat i Etniske Mionritetskvinders Forening, der fortalte, hvad en forening er, hvorfor skal man have love, hvorfor skal man vælge en bestyrelse osv.
Foreningen blev en realitet, og de 40 kvinder har betaler hver måned et mindre beløb for at være medlem og dermed kunne benytte Netværkshusets tilbud.
Læs hvad kvinderne mener om det nye Netværkshus i Albertslund Postens trykte udgave.
brie

null

Publiceret 31 January 2014 13:32