Ingrid Ann Watson har på 14 dage fået et støttearrangement op at stå for en bekendt.

Ingrid Ann Watson har på 14 dage fået et støttearrangement op at stå for en bekendt.

"Pias søn skal ikke miste sin mor for 100.000 kr."

Parterapeut Ingrid Ann Watson, der bor i Nærum og har klinik i Lyngby har stablet et støttearrangement på benene, der skal skaffe 100.000 kr. til en kræftbehandling i Tyskland til Pia Glavind, stifteren af Livline i Sorgen

Af
Af Grete Hansen

"Pia Glavind fra Fredensborg, der har stiftet Livlinen i Sorgen, har hjulpet mange. Nu er hun selv kommet i klemme. Jeg har sat en event i gang, der skal skaffe penge til en kræftbehandling til hende i Tyskland." siger foredragsholder, forfatter og parterapeut Ingrid Ann Watson, der har klinik i Lyngby og bor i Nærum.
"Jeg har mødt Pia tidligere, vi er bekendte, ikke veninder. Men jeg tænkte, at det kan ikke være rigtigt, at hun skal dø. Det kan ikke være rigtigt, at hendes søn skal miste sin mor, fordi der ikke er 100.000 kr.," siger hun.

Støttearrangement

Så på 14 dage har Ingrid Ann Watson fået stablet et støttearrangement på benene, der løber af stablen onsdag 5. februar på Vilvorde Kursuscenter i Charlottenlund.
"Vi har allerede solgt halvdelen af billetterne, og vi har kun været i gang i 14 dage. Men det kan jo ikke vente i to måneder. Hun skal til behandling i februar. Kender du ikke det, at der er noget, du ikke kan vente med at tage stilling til?

Pia Glavind:

Pia Glavind: "Rørende at en bekendt og mennesker, som slet ikke kender mig, bakker op."

Folk arbejder gratis

Vilvorde Kursuscenter i Charlottenlund har stillet sal og personale til rådighed uden betaling, og seks foredragsholdere møder gratis op med indlæg, bl.a. journalist Lone Kühlmann,
"Og Mette Fisker fra conferencecare.dk i Gentofte, der har erfaring i at lave konferencer, har stillet pengemodul til rådighed, så folk kan betale med dankort. Hun har lavet inviationen og er tovholder på mail og sms til dem, der vil donere," lyder det begejstret fra Ingrid Ann Whatson.
Til eventen er der oprettet en hjemmeside: www.levdetnu.dk. Deltagelse koster 240 kr., hvor de 80 kr. går til Tapas-buffet. Udover at betale billetprisen kan man også donere et beløb til formålet, ligesom man kan donere uden at deltage.

Lone Kühlmann:

Lone Kühlmann: " Det er vigtigt at vi hjælper hinanden. En fremmed er jo bare et menneske, du ikke har lært at kende endnu."

Folk er positive

Til spørgsmålet om, hvorfor hun gør det, siger Ingrid Ann Watson:
"Jeg mener ikke, det kan være rigtigt, at vi i Danmark skal dø, fordi vi ikke vil betale. Det handler om, at vi skal være bedre til at gå den lille mil for hinanden. Folk er gode til det, hvis én tager føringen, ligesom jeg har gjort. Så er folk positive og imødekommende", siger hun.
"Jeg vil også gøre det for andre, jeg ikke kender", tilføjer hun.

Vigtigt at hjælpe

Journalist og forfatter Lone Kühlmann, der er en af foredragsholderne siger til spørgsmålet om, hvorfor hun stiller op: "Jeg tror på, at det er vigtigt, vi hjælper hinanden, også selv om det er nogen, vi ikke kender. Eller måske netop derfor. En fremmed er jo bare er et menneske, du ikke har lært at kende endnu. Jeg ser frem til aftenen og håber meget at rigtig mange vil deltage, købe billetter og få en sjov aften."

Mistede og hjalp

Pia Glavind, Fredensborg, mistede sin søns far - sin eksmand - til kræft. Her opdagede hun, at der ingen hjælp var at hente, kun psykologhjælp. Men der manglede et menneske helt nede på det praktiske plan, der kunne komme og være der og give en håndsrækning. Nogen, der selv havde prøvet at miste. Hun stiftede Livline i Sorgen, en akut hjælpetjeneste til familier med børn under 18 år, der har mistet eller snart skal miste en forælder eller søskende.
To år senere mistede hun sin far til kræften, og nu er hun selv ramt af en sjælden kræftsygdom. Hun er behandlet i Danmark, men det lykkedes ikke at få sygdommen til at "sove" og en anden behandling har voldsomme følgevirkninger og dårlige prognoser, så hun har valgt en behandlingsform, som ikke tilbydes i Danmark.
Der er tale om to behandlinger i Tyskland til 100.000 kr. stykket. Den ene har hun fået, den næste er her i februar, men den har hun ikke pengene til.
Det skal eventen hjælpe på sammen med donationer.
"Det er meget rørende at en bekendt - Ingrid Ann Watson)- tager initiativ af denne karakter og at mennesker som slet ikke kender mig, bakker op uden at få noget til gengæld. Jeg er meget taknemmelig for deres indsats og storsind”, siger Pia Glavind.

Publiceret 31 January 2014 16:31