Der er brug for et større statsligt indskud til en ny fjordforbindelse ved Frederikssund. Dermed skal forligskredsen tilbage til forhandlingsbordet og finde op mod 250 mio. kr. mere. Arkivfoto.

Der er brug for et større statsligt indskud til en ny fjordforbindelse ved Frederikssund. Dermed skal forligskredsen tilbage til forhandlingsbordet og finde op mod 250 mio. kr. mere. Arkivfoto.

Fjordforbindelse:

Usikker på brugerbetaling

Forligskredsen bag en ny fjordforbindelse ved Frederikssund skal tilbage til forhandlingsbordet.

Af
Af David Foli og Kristina Schønneman

Usikkerhed omkring økonomien i en ny fjordforbindelse ved Frederikssund gør, at der ifølge Finans- og Transportministeriet skal indskydes mellem 200 - 250 mio. kr. mere fra statens side i projektet. Dermed bliver det statslige indskud helt op mod 650 mio. kr.
Det betyder, at forligskredsen nu skal tilbage til forhandlingsbordet.
”Det bliver meget svært få prioriteret de ekstra midler til broen i skarp konkurrence med mange andre infrastrukturprojekter landet over. Men jeg vil gøre alt på Christiansborg for at finde den ekstra finansiering,” lyder det fra Venstres Hans Andersen, som udover af være medlem af Folketinget også er byrådsmedlem i Frederikssund.

Robust økonomi

I en orientering til forligskredsen skriver den netop afgåede Transportminister Pia Olsen Dyhr, at der fra ministeriernes side er usikkerhed omkring økonomien i en brugerbetalt fjordforbindelse, da det er første gang, man gennemfører et projekt af denne karakter i Danmark. Der er derfor brug for en mere "robust" økonomi.
Hvad hvis det viser sig, at det ikke er så nemt at finde de penge?
”Den tanke vil jeg slet ikke tænke. Vi holder det politiske pres fra Frederikssund om, at vi skal have den bro, og at staten må finde de ekstra 200 millioner. Det skal vi simpelthen,” siger Hans Andersen og fortsætter:
”Vi har ikke brug for mere usikkerhed omkring den faste forbindelse over Roskilde Fjord. Vi har brug for, at en fast forbindelse over Roskilde Fjord kommer hurtigt, for den er afgørende for væksten i Frederikssund Kommune. Derfor glæder det mig også, at det tyder på, at projektet ikke skubbes, men stadig færdiggøres i 2019.”
Ifølge orienteringen til forligskredsen gør behovet for et større statsligt indskud i projektet, at det ikke bliver muligt at lave et forslag til en anlægslov i februar måned. Vejdirektoratet mener dog stadig, at en ny forbindelse kan stå færdig i 2019, såfremt der kommer et forslag til anlægslov i oktober måned 2014.

Publiceret 31 January 2014 10:21