Tæskehold med kødøkse fik bank:

Trampet i hovedet med stilletter

Tre mænd er idømt fængselsstraffe efter overfald på unge ved en fest i et forsamlingshus i november i Grenaa

Af
Mogens Greve

En bil kørte lørdag 9. november op foran forsamlingshuset i Markedsgade i Grenaa, hvor en del unge holdt fest. Ud af bilen steg tre mænd, hvoraf den ene var bevæbnet med en kødøkse.
De gik løs på de unge mennesker, der var forsamlet ude foran forsamlingshuset, men tingene tog givetvis en noget anden drejning, end de tre overfaldsmænd havde regnet med.

Tæskeholdet fik tæsk

Tæskeholdet fik i bogstaveligste forstand tæsk af de unge. Og det i en sådan grad, at Østjyllands Politi lige nu efterforsker den del af sagen, efter at de tre unge fra Grenaa-området, som har siddet varetægtsfængslet siden episoden i november, netop har fået deres fængselsdomme.
En 23-årig mand fik et år og to måneders fængsel, en 25-årig fem måneder, mens den 42-årige som var bevæbnet med kødøksen fik otte måneder.
”Årsagen til at den 42-årige 'kun' fik otte måneders fængsel skal ses i, at han selv blev overfaldet og var bevidstløs, da politiet ankom til stedet,” fortæller vicepolitikommissær Helle Edelbo fra Østjyllands Politi.
”Han fik en endog meget hårdhændet behandling af de unge af begge køn og blev blandt andet sparket, mens han lå ned - og trådt i hovedet med stiletter.”

Efterforsker sagen

Derfor efterforsker Østjyllands Politi nu den del af sagen med henblik på at finde ud af, om der skal rejses tiltale mod nogle af de unge, fordi deres handlinger rækker ud over, hvad der betegnes som nødværge.
”På baggrund af forklaringerne i retten og de afhøringer vi foretog i sagen, ser vi nu på, om der er grundlag for at rejse tiltale mod nogle af de unge for den hårdhændede behandling af overfaldsmændene.”
Helle Edelbo forventer, at der godt kan gå en måneds tid, før man er færdige med at efterforske sagen.
”Årsagen til at den 42-årige 'kun' fik otte måneders fængsel skal ses i, at han selv blev overfaldet og var bevidstløs, da politiet ankom til stedet.”
Helle Edelbo Vicepolitikommissær

Publiceret 26 February 2014 16:15