Vejle Sygehus hædres med Åbenhedsprisen på 250.000 kroner

Vejle Sygehus hædres med Åbenhedsprisen på 250.000 kroner

Vejle Sygehus vinder Åbenhedsprisen 2013

Patienter med kræft har mulighed for at forbedre behandlingen

Af
Af Hans Larsen

Sygehus Lillebælt i Vejle kan nu smykke sig med titlen som regionsmester i åbenhed. Sammen med Odense Universitetshospital løb direktionssekretariatet på Sygehus Lillebælt med præmien på 250.000 kroner, da Region Syddanmark fredag uddelte Åbenhedsprisen 2013.
På Vejle Sygehus har kræftpatienter og deres pårørende mulighed for at forbedre behandlingen.
Gode ideer og erfaringer fremlægges i et råd med seks patienter, seks pårørende og seks medarbejdere og veksles til synlige gevinster. For eksempel pjecer til kræftpatienter og pårørende, som oplyser om, hvad de selv kan gøre, for at forløbet bliver mere sikkert.
“Vi har valgt to ligeværdige projekter, fordi de i særlig grad aktiverer og sætter patienterne og deres nære i centrum. Og det har de formået ved at lære af og inddrage frivillige kræfter, som letter hverdagen for patienter, deres familier samt personale,” siger regionrådsmedlem Pia Tørving (S), der har været den ene af to formænd i årets dommerkomite.
Foruden de to projekter var afdelingerne Lokalpsykiatri Fredericia, Neonatal- og barselsklinikken, Sygehus Sønderjylland og Indkøbsafdelingen samt regionshuset i Vejle nomineret til Åbenhedsprisen.

null

Publiceret 04 April 2014 15:15