Med refleksterapi er ni-årige Joachims liv blevet forandret. En fiasko-oplevelse af skolen er vendt til succes på succes.

Med refleksterapi er ni-årige Joachims liv blevet forandret. En fiasko-oplevelse af skolen er vendt til succes på succes.

Skanderborg vil hjælpe børn med særlige behov

Chefkonsulent for skole- og specialundervisning i Skanderbrog Kommune, Torben Steen, ser frem til at modtage rapport om refleksterapi

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

“Vi er dybt interesserede i pilotprojektet og meget nysgerrige efter at høre om resultaterne.”
Chefkonsulent for skole- og specialundervisning i i Skanderborg Kommune, Torben Steen, ser frem til rapporten om refleksterapiprojektet, som udkommer til sommer.
“I skanderborg er vi meget optaget af den inklusionestrategi, der er sat. Men i modsætning til andre kommuner, så lukker vi ikke bare specialtilbud og flytter børnene. Det ligger os meget på sinde at hjælpe børn til at opleve, at de lykkes i deres liv,” forklarer han.
Ifølge Torben Steen sætter pilotprojektet om refleksterapi fokus på nogle af de udfordringer, skolesystemet har i forhold til børn med særlige behov.
“Vi er meget nysgerrige i forhold til alt, der kan hjælpe børn med særlige behov. Der findes rigtig mange tilbud - også alternative - som har en effekt. Nogle børn har for eksempel stort udbytte af mindfulness, andre af samsynstræning eller akupunktur eller zoneterapi,” fortæller han og fortsætter:
“Personligt er jeg meget begejstret for refleksterapiprojektet, men jeg er samtidig underlagt nogle kommunale retningslinjer. Vi kan ikke gå ud og anbefale nogle metoder frem for andre.”
“Men vi er meget optaget af, at afdække paletten af muligheder, som kan hjælpe det enkelte barn, og gøre dem tilgængelige for en bredere skare indenfor skolesystemet. Og refleksterapi er et vigtigt bidrag i den proces,” understreger Torben Steen.

null

Publiceret 07 April 2014 14:00