De fødende er tilfredse med fødeafdelingen i Hillerød. Pressefoto

De fødende er tilfredse med fødeafdelingen i Hillerød. Pressefoto

Mødre er glade for at føde på Hillerøds hospital

Fødeafdelingen på Nordsjællands Hospital i Hillerød har for andet år i træk den højeste tilfredshed blandt fødeafdelinger i Region Hovedstaden.

Det viser den seneste Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser blandt Fødende, som netop er offentliggjort. Hospitalet har bl.a. åbnet to sansefødestuer og forbedret fødselsforberedelsestilbudet, så det foregår i mindre grupper, oplyser hospitalet i en pressemeddelelse.

Noget af det de gravide er særligt godt tilfredse med er jordemoderens indsats under fødslen, både i forhold til støtte, tilstedeværelse og information. Hele 94 procent af alle fødende kvinder på Nordsjællands Hospital har desuden en samlet god eller rigtig god oplevelse med føde på Nordsjællands Hospital.

Det er andet år i træk, at Den landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser blandt Fødende (LUP Fødende) er blevet gennemført. Spørgeskemaet er udsendt til 440 fødende kvinder fra afdelingen i perioden 1. august til 31. oktober 2013. 61 procent af disse svarede på spørgeskemaet.

Publiceret 10 May 2014 19:00