Ved en razzia målrettet knallerter stoppede politiet en 17-årig på en motorcykel i Skanderborg. Arkivfoto.

Ved en razzia målrettet knallerter stoppede politiet en 17-årig på en motorcykel i Skanderborg. Arkivfoto.

17-årig overtrådte færdselsloven for 16.000 kroner

Stribe af forseelser resulterer i gigantisk bøde

Af
Af Erland Rasmussen

En 17-årig mand fra Skanderborg får et girokort med et bødeforlæg af de helt store i kølvandet på et møde med politiet, der netop i denne uge har fokus på knallerter.
Bøden for den 17-åriges forseelser løber op i 16.000 kroner. Den nedsættes imidlertid til halvdelen, fordi han er under 18 år.
Razziaen fandt sted på Korsvejen i Skanderborg. Her kom den 17-årige mand kørende på en 140 kubik stor motorcykel.
Politiet fandt en lang række overtrædelser af færdselsloven i forbindelse med den 17-årige, motorcyklen og hans kørsel.
Den 17-årige havde naturligvis ikke kørekort, da han var under 18 år. Han havde ingen hjelm på og kørte tillige over for rødt lys, Der var ikke nummerplader på motorcyklen og heller ingen forsikring, intet lys og nedslidte dæk.
"Det beløber sig til i alt 16.000 kroner i bøde. Den 17-årige kan dog vente at få halveret bøden, fordi han er under 18 år," forklarer vicepolitikommissær Torben Rungstrøm, Lokalpolitiet i Skanderborg.
Men det var endnu ikke overstået for den 17-årige. Politiet havde mistanke om indtagelse af euforiserende stoffer efter en test på stedet. Hvis den efterfølgende blodprøve viser sig at være positiv, så lægges der op til ubetinget frakendelse af retten til at erhverve kørekort i tre år fra dommen, oplyser Torben Rungstrøm.

null

Publiceret 21 May 2014 10:00