Ifølge regeringens nye rapport, “Familiernes Økonomi,” er 39.000 danskere fattige

Ifølge regeringens nye rapport, “Familiernes Økonomi,” er 39.000 danskere fattige

39.000 danskere er fattige

Antallet af fattige danskere faldt en smule fra 2011 til 2012, viser rapport

Af
Af Hans Larsen

39.000 danskere kan kaldes fattige. Det viser den første fattigdomsredegørelse, “Familiernes Økonomi,” som SR-regeringen netop har fremlagt.
Ifølge rapporten faldt antallet af fattige danskere med 0,7 procent fra 2011 til 2012. Baggrunden er, at fattigdomsydelserne samt loftet over børne- og ungeydelsen er blevet afskaffet.
Langt de fleste danske familier har gode levevilkår, en stærk tilknytning til arbejdsmarkedet og muligheder for at skabe det liv, de ønsker sig. Men der er også nogle, som vedvarende og ufrivilligt er i en situation, der kan siges at være økonomisk fattigdom.
Rapporten viser blandt andet, at omkring 30-40 procent forlader gruppen af økonomisk fattige hvert år, hvilket vidner om, at der er veje ud af fattigdom. Fattigdom kan forebygges og bekæmpes ved at styrke uddannelse og beskæftigelse.
”Vi ønsker at løfte hele det danske samfund og vil derfor følge udviklingen tæt. Den gode nyhed er, at uddannelse og arbejde er et effektivt værn mod fattigdom, og regeringen er i fuld gang med at sørge for reelt lige muligheder netop for uddannelse og arbejde,” siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Publiceret 21 May 2014 11:45