Bande dømt for kæde af indbrud

Fem udenlandske mænd er idømt fængselsstraffe for en lang række indbrud i fortrinsvist Nordsjælland. Politiet betegner dommene som "hårde"

Af
Jeppe Lund

I alt 14 års og seks måneders fængsel blev fem indbrudstyve idømt ved Retten i Lyngby tirsdag.
Mændene er i alderen 19-29 år, og de stammer alle fra den samme egn i Rumænien. Ved domsafsigelsen lagde Retten i Lyngby vægt på, at de fem tyve var kommet til Danmark for at begå organiseret indbrudskriminalitet. Indbruddene har de primært lavet sammen og fortrinsvist i private hjem i Nordsjælland, oplyser Nordsjællands Politi.
Det er politiets Task Force Indbrud, der siden november 2013 har stået bag efterforskningen af indbruddene i den såkaldte Operation High Five.
Gruppen blev anholdt i november, efter en af mændene var blevet anholdt på fersk gerning under et indbrud i Nordsjælland. De fire øvrige blev anholdt på et hostel i København, hvor der ved ransagningen blev fundet adskillige stjålne genstande, blandt andet elektronik og smykker.
De fem mænd blev dømt for op mod 15 indbrud samt ét indbrudsforsøg. Flere af de dømte havde undervejs afgivet skiftende og indbyrdes modstridende forklaringer.
Retten i Lyngby idømte de fem rumænere hårde straffe ifølge Nordsjællands Politi. Det blev til ubetingede frihedsstraffe mellem tre år og tre måneders fængsel og to år og syv måneders fængsel. Fire af de domfældte ankede på stedet, og én tog betænkningstid.

Publiceret 21 May 2014 10:45