Formanden for AGF Fanklub, Jan Jensen, er fattet omkring nedrykningen til 1. division og håber på en hurtig tilbagevenden. Foto: Kim Skovrup Andersen.

Formanden for AGF Fanklub, Jan Jensen, er fattet omkring nedrykningen til 1. division og håber på en hurtig tilbagevenden. Foto: Kim Skovrup Andersen.

Fanklub-formand:

“Støtten til AGF stopper aldrig”

Formanden for AGF Fanclub Aarhus er optimistisk trods nedrykning

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Han har prøvet det to gange før, og efter sommerferien, skal han til det endnu en gang. En tur ned i landets anden bedste fodboldrække: 1. division.
38-årige Jan Jensen er formand for AGF Fanclub Aarhus, som han har været med i bestyrelsen for siden 2004, heraf de sidste fem år som særdeles hårdtprøvet formand.
“Ja, jeg jo ikke nogen speciel god statistik som formand med to nedrykninger. Alle er skuffede, det kan vi ikke løbe fra. Og os i fanklubben føler os magtesløse, for vi kan ikke gøre mere. Det vi har gjort, har ikke virket. Vi føler ikke, at vores arbejde er blevet belønnet af spillerne,” fastslår han, da Lokalavisen møder ham på NRGi Park et par dage efter sæsonens sidste hjemmekamp, der endte med endnu et nederlag.
Men på trods af de mange skuffelser, stopper støtten til de hvide fra Fredensvang aldrig:
“At være AGF-fan er en tilstand. Det er svært at forklare den kærlighed til en klub, der på en måde bliver ved med at skuffe en. Man føler sig lidt som en hund, der altid kommer tilbage til sin ejer. Personligt vil jeg altid være stolt af at være AGF-fan uanset om de spiller i Superligaen eller 1. division, fordi jeg har valgt mit hold, og det er i medgang og modgang, siger Jensen og tilføjer:
“Jeg kommer ikke 100 procent for fodboldens skyld. Jeg komme også for stemningens skyld. Tribunelivet og det sociale blandt andre AGF-fans betyder meget for mig. Hvis det udelukkende handlede om fodboldspillet, fandt jeg nok noget andet at give mig til.”
Jan Jensen aner dog nogle faresignaler i den kommende sæson i 1. division.

Værste nedrykning

“I forhold til de to tidligere nedrykninger, er denne her nedrykning værst, fordi nogle af dem, der har stået på lægterne de sidste 10-15 år seriøst overvejer, om de vil komme igen. Det er min største frygt, hvis nogle af kulturbærerne på tribunen forsvinder. Dem, der aktivt bidrager med den gode stemning. Det er selvfølgelig hårdt at blive ramt af så mange nederlag i træk. Jeg tror også, der er mange fans, som ikke holde til at se, klubben lide på den her måde. Men lad os nu se. Det kan også være, at der kommer en trodsreaktion,” siger formanden.

Stort forventningspres

Han peger på, at forventningspresset til en klub som AGF er markant større i forhold til andre klubber. Og de forventninger har været en hæmsko, der breder sig og påvirker holdet i negativ retning.
“Når dønningerne har lagt sig efter nedrykningen, er jeg sikker på, at troen nok skal komme tilbage igen. Så jeg håber, at der snart bliver lavet en ny og god plan fra Aarhus Elites side. Med noget nytænkning og forandringer med respekt for traditionerne. Så skal vi nok støtte som fanklub. Det er jo vores formål og ikke mindst være med til at bevare fankulturen i Aarhus." 

Publiceret 21 May 2014 16:00