Ansatte i Region Syddanmark har færrest sygedage blandt landets regioner.

Ansatte i Region Syddanmark har færrest sygedage blandt landets regioner.

Syddanmark:

Ansatte har færre sygedage

Ansatte i Region Syddanmark har danmarksrekord i færrest sygedage

Af
Af Hans Larsen

Læger, sygeplejersker, sosu-assistenter og kontorfolk i Region Syddanmark har færrest dage i sygesengen blandt landets regioner.
Det har nemlig vist sig, at regionen ved en systematisk og målrettet indsats har nedbragt det gennemsnitlige sygefravær i regionen til 11 dage i 2013. Og det er det laveste niveau blandt regionerne.
Målt i fuldtidsstillinger svarer faldet i fravær til, at 193 flere medarbejdere går på arbejde om året i forhold til 2009, hvor en medarbejder i gennemsnit var syg 13,2 dage.
“Jeg er glad for, at vi så småt ser det positive resultat af hele regionens arbejde for at få nedbragt sygefraværet. Det er godt for medarbejderne, men i høj grad også for patienterne. En stor del af fortjenesten ligger i den konstruktive opfølgning og åbne og tætte dialog ude på arbejdspladserne mellem leder og medarbejder,” siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V).
Carl Holst refererer til 1-5-15-modellen, der sætter dialogen mellem lederen på den enkelte afdeling og den sygdomsramte medarbejder i system. Modellen blev igangsat for at få skåret ned på sygefraværet, samtidig med at regionen sikrer, at medarbejderen bevarer den vigtige kontakt til jobbet.

null

Publiceret 21 May 2014 13:30