Bestil din egen bus på nettet

Fra december bliver det billigere at blive fragtet fra punkt A til punkt B i Frederikssund Kommune.

Fra 2015 bliver det nu muligt for borgerne i Frederikssund at bestille en flextur. Det er en service, der minder om taxakørsel, men koster det samme som offentlig transport.
Hvert år i maj måned skal Frederikssund Kommune give Movia besked om, hvordan busdriften for næste år skal være. Den største ændring i 2015 bliver muligheden for flexture. -En Flextur er kollektiv trafik fra adresse til adresse, eller fra gårdsplads til gårdsplads om man vil.
Man vælger selv hvor og hvornår man vil hentes. En Flextur har nemlig ingenfast køreplan.
"Ordningen har været en stor succes i andre kommuner og vi ser frem til, at Flextur snart er en mulighed i Frederikssund Kommune, siger Tina Tving Stauning," formand for Teknisk Udvalg.

Attraktive priser

Flexture køres af taxaer og liftvogne, men er ikke taxakørsel, da du ofte kører sammen med andre, der også har bestilt kørsel. Til gengæld er prisen væsentligt lavere end almindelig taxakørsel.
"Det er vigtigt for os, at Flextur er et reelt alternativ til de traditionelle busser. Derfor minder priserne om det vi kender fra den øvrige kollektive Transport. Grundtaksten er 24 kr. for de første ti kilometers kørsel. Herefter koster det seks kr. per kilometer, siger Tina Tving Stauning, formand for Teknisk Udvalg.

Sådan bestiller du

Fra 14. december 2014 er det muligt, at bestille en Flextur i Frederikssund kommune - og det er nemt at bestille en Flextur. Man kan bestille via Movias hjemmeside eller ved at ringe. Der gives ti pct. i rabat på bestillinger via hjemmesiden og det er muligt at betale med Dankort. Ved bestillinger over telefonen opnås ingen rabat og der skal betales kontant til chaufføren.

Publiceret 23 May 2014 08:00