14 af de 15 rækkehuse i Egå bliver i tre etager med 96 kvadratmeter bolig og 48 kvadratmeter kælder. Foto: Ejendomsmægler Nonbo & Eland

14 af de 15 rækkehuse i Egå bliver i tre etager med 96 kvadratmeter bolig og 48 kvadratmeter kælder. Foto: Ejendomsmægler Nonbo & Eland

Nyt koncept:

Prøv boligen af før køb

I nye rækkehuse i Egå kan man bo til leje, før man måske køber

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

15 rækkehuse med havudsigt skyder over det næste år op i Egå. Det er i sig selv temmelig specielt.
“De er ret unikke for området. Det er generelt svært at finde byggegrunde i Egå, men byggegrunde med havudsigt er stort set umulige at opdrive uden at skulle til at rive eksisterende boliger ned,” fortæller Karsten Eland, medejer af ejendomsmægleren Nonbo og Eland, som har de nye rækkehuse til salg.
Beliggenheden er dog ikke det eneste specielle ved de nye huse.
De sælges nemlig efter et nyt koncept. Her kan du leje boligerne i otte måneder, før du tager stilling til, hvorvidt du ønsker at købe.
“Når man skriver under på lejeaftalen, får man samtidig købsret til boligen. På den måde får man mulighed for at prøve både huset, naboer og udsigten af,” siger Karsten Eland, som fortsætter:
“Det er lidt luksus at få lov at prøve at bo der først, men vi er sikre på, at folk bliver så glade for stedet, at de gerne vil købe. Desuden giver lejeperioden også folk mulighed for eventuelt at få solgt deres tidligere bolig.”

Færdige i 2015 efter planen

Rækkehusene, hvoraf de 14 er i tre etager og det sidste er i to, skyder op, hvor der tidligere lå et gartneri. Vejen med husene bliver ny og kommer til at hedde Tålforvænget.
De første fem rækkehuse er under opførsel nu - de to er allerede reserveret. Efter planen står de klar 1. november.
Så snart fire af de fem er udlejet, går sidste etape af byggeriet i gang. Alt afhængig af, hvor hurtigt det går med udlejningen, er forventningen, at alle boliger står færdige omkring sommeren 2015.

En anderledes opbygning

Det særlige ved de 15 rækkehuse stopper i midlertid ikke her. Selve indretningen af boligerne er også en smule speciel.
Her er der nemlig byttet lidt rundt på den klassiske opbygning.
“Værelserne ligger nederst og køkken/alrum øverst. Det er jo selvfølgelig for at få udsigten i de rum, som du opholder dig mest i, og samtidig får man to altaner til køkken/alrummet - én med havudsigten og én med aftensolen,” fortæller ejendomsmægler Karsten Eland.

Lokal arkitekt står bag

Arkitekten bag det nye projekt hedder Henning Gudnitz, som må siges at kende området godt. Han bor nemlig selv ganske kort fra de nye rækkehuse.
Boligerne opføres af entreprenørfirmaet Kaj Ove Madsen, og de koster lige knap fire millioner kroner. Lejen bliver på cirka 13.000 kroner.

Publiceret 23 May 2014 12:00