Dræbersnegle:

2014 kan blive et vildt år

Foråret har givet rigtigt gode betingelser for dræbersneglene. Det kan betyde både flere og større dræbersnegle i år, forudser eksperter

2014 kan blive et hårdt år for de danske haveejere. Betingelserne for dræbersneglene har nemlig været rigtig gode i år, og det kan både give flere og større dræbersnegle, det skriver Bolius.dk.
- Vi har set, at milde vintre giver flere dræbersnegle. Samtidig kom foråret tidligt i år, og det er dræbersneglene også glade for, forklarer gartner og landskabsarkitekt John Henriksen, der er haveekspert i Bolius´ brevkasse Spørg eksperten.
Han bliver bakket op af postdoc ved Aarhus Universitet, Stine Slotsbo, der har skrevet en Ph.d. om dræbersnegle.
- Det fugtige og lune forår, vi har haft, er en stor fordel for dem, så vilkårene er til stede for, at det kan blive et stort år for dræbersnegle, siger hun til Bolius.dk.
De gode betingelser betyder ikke kun, at du kan opleve flere af havens slimede terrorister, dræbersneglene kan også ødelægge flere af dine planter.
- De relativt høje forårstemperaturer gør, at sneglene vokser sig større. Det betyder, at vi også vil opleve dem mere, da de vil være mere synlige og gøre mere skade, forklarer Stine Slotsbo.

Det lune forår betyder simpelthen, at sneglene har bevæget sig ud af deres vinterhi tidligere end ellers og derfor har haft længere tid til at vokse sig store.
En længere periode med høje temperaturer og kraftig sol kan dog dæmpe dræbersneglenes skader. Det vil nemlig betyde, at de gemmer sig væk og er mindre aktive.

Hvordan antallet af dræbersnegle bliver i forhold til tidligere år afhænger ud over forårsvejret bl.a. af, hvor mange dræbersnegle, der var sidste sommer, og i hvor stor grad deres æg, der blev lagt i efteråret, har klaret sig.

Publiceret 24 May 2014 16:00