Peder Hummelmose (V)er glad for muligheden for at afvise ressourcesvage Løget-tilflyttere.

Peder Hummelmose (V)er glad for muligheden for at afvise ressourcesvage Løget-tilflyttere.

Her kan du ikke flytte til, hvis du er arbejdsløs

Vejle Kommune skal holde arbejdsløse væk fra Løget By

Af
Peter Friis Autzen

Hvis Vejle-bydelen Løget skal slippe af med ghetto-stemplet, skal der flere ressourcestærke beboere til. Derfor skal arbejdsløse fremover nægtes adgang til en del af lejlighederne i området. Og det bliver kommunens opgave at sortere mellem de boligsøgende.
“Idéen er at skabe en anden beboersammensætning. Og at få Løget af ghetto-listen,” siger Peder Hummelmose (V).
Han er formand for Teknisk Udvalg. Selvom sagen primært har et socialt sigte, hører den under Teknisk Udvalg, som sidder med ansvaret for bygninger og udlejning.
Når AABs afdelinger 41 og 42 i Løget fremover får en ledig lejlighed, skal en ny indflytter vurderes i henhold til “ghetto-kriterierne”. Og den vurdering kan gøre, at vedkommende bliver afvist.
Handler det her om at holde indvandrere og udlændinge væk fra Løget?
“Nej, den etniske baggrund har ikke noget at sige. Det handler kun om, om vedkommende er ressourcestærk eller ej, om vedkommende har et job eller ej,” siger Peder Hummelmose, som ikke bryder sig om, at etnicitet inddrages i ghetto-diskussionen.
“Det er da ligemeget, om man har blå eller brune øjne. Der findes folk med indvandrerbaggrund, der er mere danske end mig. Etnicitet betyder ikke noget i den sammenhæng,” siger Peder Hummelmose.

Langvarig proces

Kommunens nye indflydelse på beboersammensætningen i Løget er kommet i stand via et projekt fra ministeriet for by, bolig og landdistrikter.
Ministeriet har givet Vejle Kommune 2,5 millioner kroner til at betale for projektet.
Pengene skal blandt andet bruges til at betale såkaldt tomgangs-husleje for de lejligheder, der kommer til at stå ubeboet i en periode, indtil en ressourcestærk borger ønsker at flytte ind i dem.
Der skal også bruges penge til at dække fraflytningsudgifter for de afviste borgere, så de ikke påføres en ekstra udgift ved at skulle finde et andet, midlertidigt sted at bo.
Pengene fra ministeriet rækker til to års sortering af tilflyttere i Løget.
“Men det vil tage meget længere tid at udvikle Løget i en god retning,” mener Peder Hummelmose.
Til gengæld er han ikke i tvivl om, at udviklingen kommer til at ske.
“Løget har fået 'sin egen' motorvejstilkørsel og står foran at forvandle sig fra ghetto til attraktiv forstad, som ressourcestærke gerne vil bo i. Det vil nok tage omkring 10 år. Men det kommer til at ske,” siger han.

null

Publiceret 28 May 2014 11:15