Jægere overfusede mor og datter i skoven:

Nu får de selv en skideballe

Har man et gevær over skulderen og råber vredt af andre gæster i skoven, får man et vredt svar fra Naturstyrelsen

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

”Jeg har næsten ikke ord for, hvor dårligt de jægere har opført sig. Det er en fuldstændig uacceptabel adfærd at overfuse gæster i skoven, fordi de gør opmærksom på, at der er sårede rågeunger i skovbunden.”
Vildtkonsulent Lars Bruun Hansen fra Jagt- og Vildtforvaltningen i Søhøjlandet har ingen sympati tilover for den lille gruppe af jægere, som overfusede Tina Nielsen og hendes datter Malene Friis Nielsen i Sønder Skov ved Hørning.
”Som jægere skal de lade være med at skyde, med mindre de kan affyre et dræbende skud. Og er et skud ikke dræbende, så har de pligt til at søge efter dyret og sikre, at det bliver skudt til døde. Det gælder både sårede dyr i skovbunden og unger, der ligger oppe i trækronerne og basker,” siger han.

Overtrædelse af loven

”Det kan godt være, det er nødvendigt med 4-5 skud. Jægerne har pligt til at sikre sig, at ungerne er døde, og de skal rydde op efter sig. Der må hverken være levende eller døde unger tilbage i skovbunden. Er man i tvivl, så må man komme tilbage med hund og søge skoven igennem. Gæster i skoven skal ikke finde flere sårede rågeunger, og da slet ikke i så lille et skovstykke,” konstaterer han.
Lars Bruun Hansen oplyser, at der er givet tilladelse til regulering af rågeunger i den skov, hvor episoden fandt sted.
”Men det ændrer ikke på, at der helt klart er tale om en overtrædelse af bekendtgørelsen om, at dyr ikke må lide unødigt. Jeg kan sagtens forstå de to kvinders reaktion, når de i skoven finder flere lidende fugleunger,” siger han.
Selvom jægernes adfærd er kritisabel, er der i følge Lars Bruun Hansen dog ikke tale om strafbare forhold. Alligevel vil han nu tage kontakt til ejeren af skoven og indskærpe retningslinjerne for regulering af rågebestanden i skoven.

null

Publiceret 17 June 2014 16:41