Et politisk flertal besluttede onsdag aften at omdanne Rungsted Havn fra et A+B Aktieselskab til en kommunal institution med selvstyre. Foto: Lars Schmidt

Et politisk flertal besluttede onsdag aften at omdanne Rungsted Havn fra et A+B Aktieselskab til en kommunal institution med selvstyre. Foto: Lars Schmidt

Eksklusiv lystbådehavn bliver kommunal

Der er ingen sag, som sagen om Rungsted Havn, der har kunnet udløse lange politiske diskussioner og skabe store uenigheder.
Onsdag aften var ingen undtagelse, da de radikales viceborgmester Henrik Kliltgaards forslag om at gøre Rungsted Havn til en kommunal institution med eget selvstyre var på dagsordenen det sidste kommunalbestyrelsesmøde inden sommerferien.
Efter en lang og heftig debat besluttede et politisk flertal på ti mod syv stemmer at følge borgmester Morten Slotveds ændringsforslag, der betyder en hjemtagelse af Rungsted Havn til en kommunal institution samt indkalde alle interessenter til en dialog om, hvordan den præcise organisering skal være. Dermed kom Henrik Klitgaards forslag ikke til afstemning, men kommunalbestyrelsens beslutning indebærer en opløsning af det A+B aktieselskab, som blev vedtaget i 2011.
Udover Henrik Klitgaard stemte Socialdemokraterne og Konservative for en kommunalisering, på nær K-medlemmerne Henrik Peulicke og Thorkild Gruelund, der undlod at stemme.
Imod forslaget stemte Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.
Ugebladet følger op på den politiske beslutning om Rungsted Havn, som med garanti vil give mange reaktioner for og imod fra foreninger på havnen, bådejere og havnens erhvervsliv.

null

Publiceret 19 June 2014 13:38