Husk at have forsikringerne på plads før ferieturen fremover.

Husk at have forsikringerne på plads før ferieturen fremover.

Har du forsikret dine børn godt nok på rejsen?

Fra 1. august 2014 kan du ikke længere bruge det gule sundhedskort som rejseforsikring. I stedet skal du benytte det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Schweiz eller Liechtenstein. Når du rejser til alle andre lande, er du hverken dækket af det gule eller det blå kort.
- Med de nye regler for sygeforsikring er behovet for en privat sygerejseforsikring blevet betydeligt større, siger advokat Louise Vigand Kryger fra PARTNER Advokater Ret & Råd A/S.
- Det er nemlig vigtigt at bemærke, at EU-sygesikringskortet kun giver ret til de samme ydelser og på samme vilkår som borgerne i det land man opholder sig i. Man kan derfor komme til at betale en del af behandlingen selv, hvis det er det normale i det pågældende land, fortsætter advokaten.
- Denne egenbetaling m.m. kan man forsikre sig ud af, men det er jo klart at man inden man rejser bør undersøge risikoen for egenbetaling i det land man skal til og afveje dette imod udgiften til en forsikring. Man bør også undersøge om man allerede har en rejseforsikring via sine almindelige forsikringer, oplyser hun.
- De fleste af os vil ikke risikere noget – særligt ikke når det vedrører vores børn – så derfor er dagens gode råd, at man skal få styr på sine forsikringer inden rejsen, og nu er det altså slet ikke længere nok, at det bare er afbestillingsforsikringen, man har styr på. Omvendt er der heller ingen grund til over- eller dobbeltforsikringer.
De penge kan man så i stedet bruge på is og fornøjelser på rejsen, siger hun.
Der er normalt 2-3 ugers leveringstid på kortet, så hvis du ikke allerede har bestilt det til dig og din familie, så er det med at komme i gang med det samme.
Kortet kan bestilles ved brug af nemid på www.borger.dk.

Publiceret 03 August 2014 15:00