Tricktyverierne eksploderer i sommervarmen - ser du noget, så opfordrer politiet dig til at være kvik med din smartphone og tag et billede af det og del det på Twitter eller Facebook

Tricktyverierne eksploderer i sommervarmen - ser du noget, så opfordrer politiet dig til at være kvik med din smartphone og tag et billede af det og del det på Twitter eller Facebook

Politiet opfordrer:

Brug de sociale medier mod tricktyverier

Ser du noget, der virker mistænkeligt, så tag et foto af det og del det på Twitter eller Facebook, lyder opfordringen fra politiet

Hov, ham der ved kassen i Netto, står han ikke og lurer en pinkode af? Eller hvad med de to foran dankort-automaten - prøver de ikke at narre en borger?
Så er det frem med mobilen og læg det på Facebook eller Twitter med det samme.
Sådan lyder opfordringen fra Københavns Vestegns Politi. Her vil man nu søsætte flere tiltag mod det stigende problem med tricktyverier, og blandt andet skal borgerne altså selv være aktive og benytte de sociale medier.
“Mange har jo iPhones og lignende, der sagtens kan smide noget på Facebook eller Twitter med det samme. Så hvis man oplever noget, for eksempel ved kassen i Netto eller foran dankortautomaten, opfordrer vi til at bruge muligheden”, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby.

To sat på opgaven

Hun understreger dog, at man selvfølgelig stadig kan kontakte politiet telefonisk. Her vil et andet, synligt tiltag fra politiets side være, at der vil være betjente specielt udvalgt til at tage sig af tricktyverier.
“Der er to medarbejdere sat direkte på opgaven”, siger Charlotte Skovby.
“De er blandt andet i gang med at indlede et tættere samarbejde med supermarkedskæder.”
Samarbejdet indebærer blandt andet møder med sikkerhedscheferne i supermarkederne, hvor der udlevres sedler der skal ophænges i kantiner og lignende, med gode råd om hvordan man tackler tricktyverier.
Charlotte Skovby fremhæver samtidig, at fænomenet tricktyveri kan inddeles i flere kategorier. For udover dankortsnyd bliver også ældre narret ved egen hoveddør.

Publiceret 09 August 2014 09:00