Lad børnene cykle til skolen, lyder rådet fra Cyklistforbundet og TrygFonden.

Lad børnene cykle til skolen, lyder rådet fra Cyklistforbundet og TrygFonden.

Skolestart:

Pedalkraft godt for både krop og sjæl

Skoler fra Skanderborg Kommune er med i landsdækkende cykelkampagne

Af
Af Erland Rasmussen

Den nye skolereform stiller krav om 45 minutters bevægelse om dagen, men mange skoler har store udfordringer med at realisere motionskravet.
Det mener kampagnechef Maria Bech fra årets Alle Børn Cykler-kampagne arrangeret af Cyklistforbundet og TrygFonden.
Derfor sætter årets kampagne fokus på cyklen som et godt og enkelt redskab til at opfylde motionskravet.
”Cykler gør det nemt at integrere motion i skoledagen, for de kan jo bruges overalt og kræver ingen særlige fysiske rammer eller store idrætsanlæg – bare en skolegård og nogle gode undervisningsmaterialer. Og det sidste leverer vi med Alle Børn Cykler-kampagnen," siger Maria Bech.
Alle Børn Cykler handler ikke kun om at bevæge sig, men også om at få fysisk aktivitet og indlæring til at gå op i en højere enhed. Derfor er årets tema netop Klog med pedalkraft. Kampagnen har i den forbindelse udviklet cykellege og bolige opgaver, hvor eleverne kan cykle sig til løsningerne.
Skoler fra Skanderborg Kommune er tilmeldt kampagnen, der er en landsdækkende motionskampagne for elever i 0. – 10. klasse fra 1.- 12. september. Sidste år deltog 150.000 elever i Alle Børn Cykler.

Fem cykelråd

1) Start tidligt. Sørg for at cykle med dine børn – før de begynder i 1. klasse. Lær dem tidligt, hvordan de skal orientere og opføre sig i trafikken. Jo mere tid du bruger på at cykle med dit barn i trafikken, jo før bliver junior i stand til at beherske cyklen alene.
2) Vælg den sikreste skolevej – ikke den hurtigste. Lav klare aftaler med dit barn om, hvor han/hun må cykle. Også efter skoletid, ved besøg hos kammerater osv.
3) Øv jer sammen - og hyg jer. Kør den valgte rute igennem med børnene – før skolestart. Flere gange. Sørg også for at cykle med dit barn i hvert fald det første skoleår. Børnene vil gerne cykle. Gør cykelturen til skole til en hyggestund med dit barn.
4) Vær en god rollemodel. Som forælder har du afgørende betydning for dit barns cykelvaner. Gode cykelvaner, der holder livet igennem, grundlægges tidligt.
5) Lad dig ikke friste af bilen - heller ikke de morgener, hvor barnet plager. Hvis de andre forældre kører deres børn i bil, så tal med skolen om problemet.
Kilde: Alle Børn Cykler

Publiceret 09 August 2014 19:07