Sonja Pedersen og søn i opvisningsringen sammen med deres jyske ko og dens kalv ved sidste års historiske dyrskue på Dansk Landbrugsmuseum.

Sonja Pedersen og søn i opvisningsringen sammen med deres jyske ko og dens kalv ved sidste års historiske dyrskue på Dansk Landbrugsmuseum.

Historisk Dyrskue:

Koen lærer at gå pænt

“Livet på landet” på Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup med historisk dyrskue søndag 17. august

Af
Anette Bonde

Inden dyrene bliver præsenteret ved dyrskuer, skal de vænne sig til at have seletøj på og lære at gå pænt og ordentligt. Hvordan det ser ud, kan opleves på Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup ved arrangementet “Livet på landet gennem 100 år” søndag 17. august.
De mange veltrænede og nyvaskede køer kan opleves ved bedømmelsen i ringen på det historiske dyrskue, der er en del af arrangementet.

Livet på landet

Arrangementet “Livet på landet” finder sted på dansk landbrugsmuseum hvert år i august. Det handler om høsten og tærskningen, dyrene og maden gennem 100 år, fra 1864 til 1964.
Man kan for eksempel se selvbindere og tærskeværker i funktion, samt de oprindelige racer indenfor danske husdyr som kvæg, heste, får, geder og fjerkræ. De kan ses ved boksene og bommene og i opvisningsringen, hvor der er fremvisning og bedømmelse.
På markedsområdet kan man få en snak og se de arbejdende håndværkere og maskinfolk, gøre en god handel i torveboderne samt få smagsprøver i de madhistoriske boder med bryggerkoner, slagtere, mejerister og saltsydere.

Publiceret 10 August 2014 09:00