Landsby i oprør:

"Vi kan ikke engang få bussen til at stoppe her"

“Hele byen er i oprør,” lyder det fra Per Kierulff i Hove, som er træt af, at man ikke bliver taget seriøst i Hove

Der var engang, hvor borgerne i Hove havde noget at skulle have sagt.
Man følte sig taget seriøst og havde medbestemmelse.
I dag er opfattelsen helt den modsatte - Nu føler borgerne i Hove sig hensat til tilfældige almisser fra storkommunen Egedal, og dem er der ikke mange af, lyder det fra talsmand for bylauget, Per Kierulff.
Han fortæller, at man i ti år har kæmpet for at få etableret en cykelsti på Lundevej/Hovevej, så turen ind til Veksø kan ske uden fare for liv og lemmer.
"Der er mange, der f.eks. gerne ville cykle til stationen, men de tør simpelthen ikke," siger Per Kierulff.
Og så er der hele sagen omkring bus 217.
Hvorfor den ikke kan omlægges til at gøre et enkelt stop i Hove, det forstår Per Kierulff ikke.
"Vi har haft kontaktet Trafikudvalget i Roskilde, og de påstår, at de ikke har nogle indvendinger mod at lade bussen stoppe i Hove," lyder det fra Hove-borgerne, der påstår, at det er Egedal Kommune, der er eneste stopklods i sagen.

Broen var dråben

Men den berømte dråbe, der har fået bægeret til at flyde over er, at broen ved Lundevej er blevet spærret af fra uge 29-43 og med den den direkte vej til handelsbyen Veksø.
"Hele byen er i oprør, nu kan det være nok," siger Per Kierulff og forklarer:
"Det kan synes som en storm i et glas vand, at vi harcelerer over, at broen er lukket. Skal broen laves, så skal den selvfølgelig laves. Men den var spærret i næsten to uger, før arbejdet blev påbegyndt."
Og det er et vink med et vognstang om præcis, hvor lidt respekt der er omkring borgerne i Hove, mener Per Kierulff og siger:
"Vi er druknet i storkommunen. Vi er virkelig blevet udkants-Egedal."

Hove bliver ikke forfordelt

Selvom Jens Jørgen Nygaard, tidligere borgmester i Ledøje Smørum kommune og dermed også for Hove og nuværende viceborgmester i Egedal, da medgiver, at det var en anden tid, før Hove blev en del af en storkommune, kan han ikke genkende billedet af Hove som udkants-Egedal.
“Jeg kan godt forstå føelsel og fornemmelsen, men de er med i den store puljer hver gang, “ siger Jens Jørgen Nygaard og forsikrer:
“Hove bliver ikke forfordelt negativt i forhold til kommunens andre landsbyer.”
Han er ked af, hvis der hersker en føleles af utilfredshed i den lille landsby, og er da også ærgerlig over, at broen til Veksø har været spærret i næsten fjorten dage, før arbejdet på den er blevet påbegyndt.
Personligt så Jens Jørgen Nygaard gerne en cykelsti til Veksø, fortæller han og siger:
“Alle partier har kendskab til ønsket om en cykelsti, det er oppe og vende hver gang, men det er en voldsom, voldsom udgift, fordi området er så vådt.”
Også ønsket om busdrift forstår den tidligere borgmester, men udgifter og behov skal hænge sammen.
“Det er svært at indfri ønskerne om mere busdrift i de tyndt befolkede områder, når behovene ofte viser sig at være meget beskedne,” lyder det Jens Jørgen Nygaard som siger:
“Jeg synes, at vi behandler alle vores landsbyer lige, men jeg kan godt forstå det.”

Publiceret 10 August 2014 09:35