Foto: Jannie Fjordside

Foto: Jannie Fjordside

’Kvinden uden titel’ vil skrælle ind til kernen

Karrieren kørte på skinner, men pludselig begyndte livet at slå voldsomme kolbøtter. Rysteturen fik Yvonne Bullock til at se indad og mærke sig selv, og med benene trygt tilbage på jorden vil hun med sit nye firma hjælpe andre til det samme

Af
Af Jannie Fjordside

Fra sin lejlighed i Humlebæk kan Yvonne Bullock se tilbage på en lang karriere som coach og karrierekonsulent for nogle af landets øverste ledere. Selv vil hun gerne tænkes på som ”kvinden uden titel”, for titler har det nogle gange med at skygge for mennesket inde bagved. Og det er dét, hun med sit nystiftede firma 'Bullock.dk' gerne vil have frem: mennesket inde bag alle de billeder, vi og andre i tidens løb har opbygget om, hvem vi er.

En tsunami af ulykker

I årevis knoklede Yvonne Bullock for at nå til tops på karrierestigen – siden 1999 som selvstændig. En arbejdsdag kunne nemt strække sig til langt ud på aftenen, men det var okay, for målet om en lederstilling helt i top var det hele værd. Troede hun.
Da den vestlige verdens økonomier slog revner i efteråret 2008, kunne rystelserne som i så mange andre brancher også mærkes i konsulent- og coachbranchen, Yvonne Bullocks levebrød. Samme efterår mistede hun sin mor, og kun nogle få måneder senere, kort før jul, kom et nyt slag. Hendes personlige ven og kollega blev dræbt i en trafikulykke.
På grund af det ustabile arbejdsmarked og de voldsomme personlige oplevelser virkede det som en god ide at indtræde som partner i virksomheden CAPACENT. Hun gik ind i virksomheden i sensommeren 2009, men ni måneder senere indgav den konkurs på grund af en kæmpe skjult gæld til islandske banker.
Trods prøvelserne arbejdede Yvonne Bullock videre på så fuldt et blus, hun kunne trække – hun kunne jo dårligt tillade sig andet over for sine kandidater, følte hun.
”Jeg kæmpede det bedste, jeg havde lært. Men i efteråret 2011 kunne jeg pludselig mærke, at jeg havde brug for et break – brug for tid til at gentænke mig selv,” siger Yvonne Bullock.
Produktet af den gentænkning blev født med stiftelsen af firmaet 'Bullock.dk' i juni i år. Her er drømmen at hjælpe folk, uanset titler og professioner, til at blive bevidste om de billeder, de gennem tiden har fået skabt om sig selv. Hun vil hjælpe folk til at skrælle ind til kernen, så der kun bliver de billeder tilbage, som den enkelte føler sig hjemme i. Målet: en bedre karriere og et lykkeligere liv.

Vreden lagde karrierespor

Gennem sin karriere med at rådgive topledere under jobskifte har Yvonne Bullock bidt mærke i, hvor meget barndommen og opvæksten fylder hos den enkelte. Ikke altid på det bevidste plan, men fordi vi her får lagt grundstenene til andres og vores egen opfattelse af, hvordan vi er, og hvad vi kan. Hvad det vil sige at have succes, hvad et godt job indebærer, og hvordan vi når derhen.
Yvonne Bullock ved selv, hvordan forkerte grundsten giver et fundament, der ikke kan bære.
”Jeg voksede op med en voldelig stedfar. Jeg fik altid at vide af ham, at jeg var ubegavet, at jeg intet havde at byde ind med,” fortæller hun.
Heldigvis fik hun i skolen en klasselærer, som kunne se noget andet i den lille pige. Alligevel satte stedfarens ord sine spor. Da Yvonne Bullock som 17-årig kom ud sit første job som biblioteksmedarbejder på Birkerød Bibliotek, turde hun knap åbne munden, men også her fik hun at vide, at hun havde et godt hoved, at hun skulle sørge for at få en uddannelse.
Uddannelsen fik hun. De gode stillinger blev knoklet i hus. Men da hun mange år og et halvt karriereliv senere stod et fingerknips fra den lederstilling, hun troede var drømmen, blev hun ramt at tomhed. Toplederjobbet var ikke hendes drøm, men en evig søgen efter at modbevise sin stedfar.

Sort og hvid arv

”Jeg tænker på det som hvid og sort social arv. Hvid social arv er det, vores forældre og andre har præget os med af bedste hjerte, mens sort social arv kan være en opvækst med for eksempel vold eller alkoholisme – eller i et hjem med velstand og 'orden i sagerne' men uden kærlighed og plads til børnene,” forklarer Yvonne Bullock.
Både den hvide og sorte arv kan ifølge Yvonne Bullock præge en i retning, som måske ikke nødvendigvis er skidt, men som bare ikke passer til den, man er. Det kan være værdier som beskedenhed eller ydmyghed, der i for høje doser kan holde en født leder tilbage – eller forældre og venners stolthed over ens akademiske bedrifter, som spærrer for drømmen om at gå kunstnervejen.
Spørgsmålet er, om det ikke er for nemt at skyde skylden for mistrivsel eller braste karrieredrømme på ens sociale arv.
”Social arv er ikke bare dårligt, men vi skal lære at bruge det konstruktivt,” understreger Yvonne Bullock.
Gennem private sessions, foredrag, kurser samt konceptet 'soul lab lounge', kortvarige gruppesessioner til de fleste budgetter, vil Yvonne Bullock hjælpe virksomhedsansatte og private med at skelne mellem andres billeder af dem og det, der føles rigtigt.

Spørgsmål kan rettes til Yvonne Bullock på bullock@bullock.dk, www.bullock.dk

Publiceret 13 August 2014 10:45