Fredensborg Kommune tilbyder nyt kursus, hvor forældre kan blive bedre til at 'trække tovet i samme retning'. Modelfoto

Fredensborg Kommune tilbyder nyt kursus, hvor forældre kan blive bedre til at 'trække tovet i samme retning'. Modelfoto

Sådan styrker I samarbejdet om børnene

Fredensborg Kommune er klar med kursus til pressede forældre

Af
Af Marie Gribel Vorum

Forældre over hele landet kan opleve, at parforholdet til tider kommer under pres, når der ikke er enighed i familien om, hvor grænserne og rammerne for børnenes hverdag skal sættes.
Det skaber usikkerhed om, hvordan forældreskabet skal udføres i praksis, skaber børn der udfordrer grænserne –og risikoen for skilsmisse stiger. Derfor tilbyder Fredensborg Kommune nu et særligt kursus til forældre, der skal styrke relationen og samarbejdet mellem de voksne.
Også til de forældre, der er separerede eller skilte er der et særligt kursus på vej.
"Børnene er de sikre tabere, når parforholdet knirker eller mor og far allerede er gået fra hinanden og ikke kan finde ud af at arbejde sammen. Børnene bliver usikre og trives dårligere, og dét kan mærkes i både daginstitutioner og skoler, hvor de risikerer at få problemer med indlæring og etableringen af kammeratskab. Det er synd, og det vil vi som kommune gerne gøre noget ved. Derfor tilbyder vi nu kurser til henholdsvis samboende par og forældre, der er gået fra hinanden, så vi kan forebygge problemerne og dermed hjælpe børnene," siger Hanne Berg, formand for Børne- og Skoleudvalget i Fredensborg Kommune.

Ikke terapi

Underviserne er to af kommunens netværkskonsulenter, der har stor erfaring med tværfagligt netværksarbejde og strukturerede familiesamtaler.
"Kurserne skal give forældrene en viden og nogle konkrete værktøjer til et bedre samarbejde om det fælles forældreskab, så mor og far selv kan arbejde videre med at løse deres udfordringer. Der er ikke tale om terapi, men en blanding af oplæg, refleksioner, øvelser og struktureret dialog med nuværende og tidligere partnere," siger Henriette Werlauff, leder af PPR, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Fredensborg Kommune.

Tilmelding

PREP står for "Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold," og er et kursus til forældre til børn og unge.
Kursets formål er at styrke relationen og samarbejdet mellem forældre, og forebygge skilsmisse. Kurset er på 15 timer med et program over to sene eftermiddage/ aftener og en weekend dag.
KIFF står for "Kursus I Fælles Forældreansvar." Det er et kursus til skilte eller separerede forældre, hvor temaet er det fælles forældreansvar med henblik på at styrke samarbejdet omkring fælles børn. Kurset er på 10 timer fordelt over tre sene eftermiddage.
Kurserne er begge en blanding af oplæg fra underviserne og samtaletid med nuværende eller tidligere partner. Andre kursister får ikke viden og indblik i andres parforhold og familie. Kurserne er uafhængige af religion og politik og udbydes i flere lande, bl.a. Norge og USA.
Begge kurser forventes afholdt i efteråret 2014. Information og tilmelding kan ske hos: Netværkskonsulent Kristine Kim Nielsen, tlf.: 41 90 64 28, mail: kikn@fredensborg.dk og netværkskonsulent Tine Lydolph, tlf.: 41 71 79 94, mail: tcly@fredensborg.dk. Hverdage ml. 8–16.

Publiceret 21 August 2014 10:15