Egedal Kommune har tilbagekaldt kødpålæg fra syv daginstitutioner i kommunen. (Arkivfoto)

Egedal Kommune har tilbagekaldt kødpålæg fra syv daginstitutioner i kommunen. (Arkivfoto)

Kødpålæg fjernet fra syv daginstitutioner

Egedal Kommune tilbagekalder et mindre parti kødpålæg, der stammer fra en underleverandør, hvor der er fundet listeria-bakterier i nogle lokaler. Der er ikke fundet listeria i selve pålægget, som er leveret til syv daginstitutioner

Egedal Kommune har den 20. august modtaget besked fra en leverandør om, at myndighederne har fundet listeria-bakterier i nogle lokaler hos en underleverandør, hvorfra kommunens centralkøkken har modtaget et mindre parti salt kød. Det skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.
Der er ikke fundet listeria i selve kødpålægget fra underleverandøren.
Kødpålægget er den 18. august blevet leveret til syv daginstitutioner, der har serveret det til børnenes frokost den 19. august. De syv berørte daginstitutioner er børnehusene Basthøj, Hvidehøj, Møllehøj, Mælkebøtten, Hindbærvangen, Boelholm og Margrethebakken.
Egedal Kommune har straks tilbagekaldt pålægget og kontaktet de syv daginstitutioner, der har kasseret rester af pålægget.

Lille risiko for smitte

Centralkøkkenet og daginstitutionernes køkkener har alle overholdt procedurerne for god køkkenhygiejne, men i samråd med fødevarekontrol-konsulenten har Egedal Kommune for en sikkerheds skyld besluttet at rengøre alle køkkenerne en ekstra gang.
”Da der ikke er fundet listeria i selve kødpålægget fra vores underleverandør, vurderer vi umiddelbart, at risikoen for smitte er meget lille, men for at være på den helt sikre side, har vi tilbagekaldt pålægget og taget vores forholdsregler,” siger centerchef for Sundhed og Omsorg, Erik Petersen.

Hold øje med børnene

Egedal Kommune har kontaktet Embedslægen, der anbefaler, at forældrene til børn i de syv daginstitutioner er opmærksomme på, om deres børn skulle få diarre eller milde influenzalignende symptomer. Symptomerne kan komme inden for få dage, men også op til 70 dage efter en infektion.

Publiceret 22 August 2014 15:11