Politiet advarer mod smarte 'vekselerere'

Alene onsdag gik to ekspedienter i fælden hos udspekulerede bondefangere, der går efter at veksle et stort bundt hundredekronesedler

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

"Lad være med at acceptere store pengevekslinger. I bliver snydt, så vandet driver. Send folk i banken, hvis de skal veksle penge".
Så klart lyder rådet fra kriminalassistent René Letvad, Nordsjællands Politi, efter to ekspedienter onsdag blev snydt af behændige svindlere ved to forskellige lejligheder.
Kl. 17.16 var det en 25-årig kvindelig ekspedient i Taffelbays Bageri på Strandvejen, der gik i fælden.
En engelsktalende mand bad om at få vekslet 3.000 kr. i hundredekronesedler til store sedler. Han talte selv bunken foran kvinden, der derfor ikke anede uråd. Først da manden for længst var gået, opdagede hun, at der manglede et stort beløb fra kassebeholdningen.
Der var tale om en mand på 35-40 år, 170-175 cm høj og spinkel af bygning. Han var brun i huden, havde sort krøllet hår og var iført jeans, en sort skindjakke og en sort trøje. Han bar på en brun, læderagtig skuldertaske.
Kl. 17.45 var det så en kvindelig ekspedient i Imerco på Gentoftegade, det gik udover. En mand ville købe en pakke karklude til 10 kr. og betalte med en tyver. Da han fik sin tier tilbage, spurgte han, om han ikke lige måtte veksle 2.000 kr. i hundredekronesedler til to store sedler.
Her talte manden atter sedlerne foran kvinden og stoppede ved 19. Da hun gjorde opmærksom på, at der manglede en enkelt, undskyldte han og fandt en seddel mere frem. Da han var gået, opdagede også denne ekspedient, at hun var blevet snydt, for der manglede 1.000 kr.
Her var der tale om en engelsktalende, østeuropæisk mand på 40-50 år, 180 cm høj og spinkel af bygning. Han havde kort, sort hår og var nydeligt klædt i et mørkegråt/sort jakkesæt med hvid skjorte.
"De er temmelig dygtige og laver alle mulige tricks, fuldstændig lige som en tryllekunstner, så man skal afvise dem blankt. Det er unormalt at ville veksle 2.000 kr., når man køber karklude for en tier", advarer kriminalassistent René Letvad.

Publiceret 22 August 2014 15:01