Scene fra ''Vi Skal Bygge En Zoologisk Have'. Foto: Mikkel Russel

Scene fra ''Vi Skal Bygge En Zoologisk Have'. Foto: Mikkel Russel

Teater bygget på 22 timers studie af legende børn

Den nye sæson på Mungo Park byder blandt meget andet på premiere på forestillingen 'Vi Skal Bygge En Zoologisk Have'

Af
Af Michael Braunstein

Mungo Park er sceneklar igen med en stærk sæson, som skydes i gang allerede 26. august med Mungo-klassikeren 'Dette Burde Skrives i Nutid' – nu med den nyeste del af Mungo Parks ensemble, Marianne Mortensen, i hovedrollen som den unge Dorte Hansen.

Der er gang i sensommeren på Mungo Park, for allerede 2. september præsenteres den helt nye premiereforestilling 'Vi Skal Bygge En Zoologisk Have'.

"Kan man virkelig bygge en teaterforestilling på det?," har mange spurgt adskillige gange, når Mungo Park igen har taget de moderne scenekunstbriller på og dramatiseret alt fra bøger om kvindekrop, nyudgivne romaner, filosofiske værker, historiske begivenheder, selvbiografier og meget mere. Og nu gør det igen.

'Vi Skal Bygge En Zoologisk Have' har premiere i Allerød 2. september og er en forestilling bygget på 22 timers observation af legende børn. Ihærdigt forsøger de at bygge en zoologisk have, mens intriger, kærlighed, livsfilosofier og konfliktmægling vinder indpas i den absolut seriøse børneleg.

Idéen er skabt af den 40-årige Mungo Park-skuespiller Christine Albeck Børge, da hun som leder af den eksperimenterende afdeling Mungo Lab afprøvede konceptet i efteråret 2013, og det her viste sig at blive meget vel modtaget af det skraldgrinende publikum. Børnenes leg bliver altså lagt i munden på Mungo Parks ensemble, og handlingen udspiller sig på en arkitekttegnestue.

En absurd komedie, som stiller spørgsmålet, om børnenes udfordringer og dilemmaer muligvis ligner vores egne mere end vi tror?

Sensommer og efterår byder desuden på Reumert-vinderen 'Boys Don't Cry', gensyn med Mungo-klassikerne 'Bo Bedre' og 'Kvinde Kend Din Krop' samt forårets premiere-forestilling 'Nordskoven'.

Flere spændende gæstespil er også på plakaten, blandt andet kan man opleve polsk rytmeperformance i 'The Table' og den Reumert-vindende danseforestilling 'Men & Mahler'. Man kan få mere at vide - og holde sig opdateret - på www.mungopark.dk eller Facebook.dk/mungoparkteater.

Publiceret 24 August 2014 10:15