Cafe l'Oase.

Cafe l'Oase.

Hvordan er det at være flygtning i et nyt land?

De fleste danskere ved ikke særlig meget om asylansøgere og flygtninge, mener Røde Kors

Af
Af Ulla Spangsberg Ipsen

De fleste danskere ved ikke særlig meget om asylansøgere og flygtninge. Ofte får de kun deres informationer fra medierne. Men når en dansker får lejlighed til at møde et sådant fremmed menneske og høre om hans eller hendes personlige erfaringer, så gør det ofte dybt indtryk på danskeren og er dermed medvirkende til at skabe en bedre forståelse af asylansøgere og flygtninge.

Det mener Røde Kors, der i Allerød driver Café l'Oase, hvor frivillige giver en hjælpende hånd til flygtninge og indvandrere.

På den baggrund har Café l'Oase inviteret et medlem af ASIG gruppen til Allerød for at give interesserede en mulighed for at møde en asylansøger/flygtning – og samtidig give denne mulighed for at fortælle om sine egne oplevelser med asyllivet i Danmark.

ASIG er en forkortelse for 'Asylum Seekers' Information Group'. Gruppen blev grundlagt af Røde Kors Kulturhus i København i slutningen af 90'erne. Medlemmer af gruppen går ud og fortæller om deres egne erfaringer som flygtninge på en apolitisk og neutral måde. ASIG er ikke en politisk, men en rent informativ gruppe og støttes af Dansk Røde Kors.

Ved Cafe l'Oases 15 års jubilæum 30. august vil Makmoud fra Irak holde foredrag om, hvordan det er at være flygtning i Danmark. Makmoud arbejder som frivillig for tidsskriftet New Times, som støtter ASIG.

New Times har en redaktion på 10 asylansøgere og en dansk journalist/redaktør. New Times giver en stemme til asylansøgere, således at de får mulighed for at tale om de problemer, der påvirker dem, samtidig med at læsere af tidsskriftet får et indblik i det daglige liv og de udfordringer, som møder asylansøgere i Danmark.

Projektet er støttet af Dansk Røde Kors og har eksisteret siden 1995. Det udgives fire gange årligt.

Makmouds foredrag er på engelsk og finder sted i Allerød Bios foyer fra kl. 12.00 -13.00. I foyeren vil desuden Samsam fra Iran og Naela fra Irak udstille deres værker.

Udover foredraget i biografen vil der være lejlighed til at besøge Café l'Oase lige over for. Her vil Hans og Tine underholde i caféen med musik og sang fra kl. 11.00–13.00.

Publiceret 25 August 2014 08:55