En smøgtrængende tyv står måske bag hele tre tyverier søndag, blandt andet på Allerød Station, hvor det sidste tyveri i Mårum udviklede sig til et røveri. Modelfoto

En smøgtrængende tyv står måske bag hele tre tyverier søndag, blandt andet på Allerød Station, hvor det sidste tyveri i Mårum udviklede sig til et røveri. Modelfoto

Tyveri på Allerød Station kan være del af større tyveaktion

Et cigarettyveri på Allerød Station kan have forbindelse til et andet tyveri og også et røveri i Nordsjælland

Af
Steen Tue Bjerborg

Tim Panduro

Et tyveri på Allerød Station søndag kan have forbindelse med to andre tyverier i Nordsjælland samme dag - hvoraf det ene udviklede sig til et røveri.
Klokken 15.40 kom en 20-25-årig mellemøstligt udseende mand ind i Dagligbrugsen på Uvelse Byvej i Uvelse. Han lagde nogle varer på kassebåndet og bad om tre kartoner cigaretter.
Ekspedienten hentede cigaretterne på lageret, og mens han var væk, stjal tyveknægten mellem 2000 og 4000 kroner fra kassen, inden han stak af.

Kl. 16.40 i Allerød

Klokken 16.40 fik 7-elevenbutikken på Allerød Station så besøg af en mand, der beskrives nogenlunde som manden fra Uvelse.
Manden bad om tre kartoner cigaretter. De blev lagt på disken, og da ekspedienten bukkede sig efter en pose, tog tyveknægten cigaretterne og stak af i en bil. Registreringsnummeret på hans flugtbil blev aflæst, og ifølge specialkonsulent hos Nordsjællands Politi i Hillerød, Christian Have, tilhører bilen en kvinde fra Hillerød.

Blev røveri i Mårum

Klokken 19.20 skete dagens tredje cigaretrelaterede tyveri så, og her udviklede det sig til et decideret røveri.
En mand dukkede op på Ok-tanken i Mårum i Gribskov Kommune. Han bad om tre kartoner cigaretter og snuppede dem, da de var blevet lagt på disken. Den 56-årige fulgte efter tyveknægten - der reagerede på en måde, så han kan forvente en røverisigtelse, hvis han bliver anholdt.
"Manden gjorde front mod den 56-årige og stak en hånd i lommen, som han ville tage et eller andet op. Så sagde han, "du skal ikke prøve på noget" og stak af i en bil, der ifølge beskrivelsen kan være den samme som flugtbilen fra Allerød," siger Christan Have, der fortæller, at man fra politiets side efterforsker, om der er en sammenhæng mellem alle tre episoder.

Publiceret 25 August 2014 13:25